„Galima lyginti. Iš tiesų Azovo jūra tam tikra prasme arčiau mūsų. Tačiau priešas visų pirma tikisi didesnio ar mažesnio saugumo per uždarą Kerčės sąsiaurį. Okupantai mano, kad pastatė ten vadinamųjų tvorų, susiaurino praėjimą. Žinoma, tai – ne atvira Juodoji jūra, kurioje jie neturi tokių galimybių. Todėl jiems, tikėtina, taip saugiau. Be to, jie faktiškai ten susimaišė su civiliniais laivais, o tai, be abejo, gali apsunkinti darbą, jei tektų nukreipti į tuos laivus kokias nors ginkluotės sistemas. Jie tai puikiai supranta ir [tuo] naudojasi“, – teigė D. Pletenčiukas.

Vertindamas, ar pavyks rusams išplukdyti savo laivyną į Kaspijos jūrą, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas pabrėžė – teoriškai gali, tik ne visą laivyną.

Informuodamas apie situaciją Juodojoje jūroje, jis pranešė, kad dabar ten yra vienas raketnešis, tiesa, jau tuščias – raketų jame nėra.

„Patikslintais duomenimis, praėjusį kartą jie leido raketas vis dėlto iš Juodosios, o ne iš Azovo jūros. Dabar ten yra tuščias povandeninis laivas „Varšavianka“. T. y. juodojoje jūroje faktiškai yra vienas laivas – raketnešis, tik jis tuščias“, – teigė kariuomenės atstovas.