Iš Kubos praeitą lapkritį į Pietų Korėją persikėlęs buvęs diplomatinės Pchenjano tarnybos tarnautojas teigia, kad Šiaurės Korėja respublikoną D. Trumpą laiko lyderiu, su kuriuo būtų galima tartis dėl šalies branduolinio ginklo programos, nors 2019 metais to padaryti ir nepavyko.

Šiaurės Korėja

Ir pats D. Trumpas ne kartą savo santykius su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu įvardijo kaip vieną svarbiausių savo prezidentavimo pasiekimų. Yra sakęs, kad „įsimylėjo“ vienas kitą rašydami laiškus. Liepą rinkimų kampanijos renginyje Respublikonų kandidatas Amerikos prezidento rinkimuose pareiškė, kad Kim Jong Unas laukia jo sugrįžimo: „Jeigu norite sužinoti tiesą, manau, kad jis manęs pasiilgo“.

Donaldas Trumpas

Šiaurės Korėja viliasi šį artimą lyderių ryšį išnaudoti saviems tikslams, mano Ri Il Kyu, prieštaraudamas oficialiam praeito mėnesio Pchenjano pareiškimui, esą, Šiaurės Korėjai „nusispjauti“, kas taps naujuoju Šiaurės Korėjos prezidentu.

Anot Ri Il Kyu, Šiaurės Korėja niekada neatsisakys branduolinių ginklų ir greičiausiai sieks susitarimo dėl branduolinės programos įšaldymo mainais už JAV sankcijų panaikinimą.

Pabėgėlio teigimu, į jokias derybas Pchenjanas nesileis geranoriškai. Sutikęs įšaldyti branduolinę programą, jis meluos – „tai bus 100 proc. apgaulė, spąstai“. Ri Il Kyu teigimu, tai būtų labai pavojingas žingsnis, „tik dar sustiprinsiantis Šiaurės Korėją“.

„Šiaurės Korėja puikiai supranta, kad vienintelis būdas išgyventi, vienintelis būdas eliminuoti invazijos riziką ir pagerinti ekonomikos situaciją, yra normalizuoti santykius su Jungtinėmis Valstijomis“, – sako pabėgėlis iš Šiaurės Korėjos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją