Užsirišę ant galvų žalios ir baltos spalvos raiščius protestuotojai, tarp kurių buvo aktyvistų iš griežtosios linijos islamistų judėjimo „Sunni Tehreek“, žygiavo pagrindiniu Muhammado Ali Jinnah prospektu, o kai kurie iš jų trypė Amerikos vėliavą.

Demonstrantai skandavo „Pakarti amerikietį kino kūrėją“ ir "Esame pasiruošę paaukoti gyvybes pranašo Mohammedo garbei“.

„Griežtai smerkiame šį antiislamišką filmą, nes tai nusikalstama veika“, - iškilus dvasinis lyderis muftijus Muneebas ur Rehmanas sakė mitingo dalyviams, taip pat paragino visame pasaulyje uždrausti įžeidinėti „visus pranašus ir (Dievo) pasiuntinius“.

Karačio policijos aukšto ango pareigūnas Shafiqas Ahmadas sakė, kad šioje akcijoje dalyvavo „mažiausiai 15 tūkst.“ protestuotoju, o mitingo organizatoriai teigė, kad jame susirinko „milijonai žmonių“.

Policija prieš šį mitingą sustiprino saugumo priemones, į gatves buvo pasiųstos sukarintos pajėgos.

Primityviai sukurtas filmas „Musulmonų nekaltumas“ (Innocence of Muslims) išprovokavo musulmonų pasaulyje piktus protestus, per kuriuos kai kada prasiverždavo smurtas.

Pakistane audringiausi protestai vyko praeitą penktadienį, kai visoje šalyje į gatves išėjo daugiau nei 45 tūkst. žmonių, tarp jų daug dešiniųjų religinių partijų narių.

Per šiuos neramumus žuvo 21 žmogus, sužeisti dar 229 - daugiausiai per susirėmimus su policija.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)