Kaip praneša „Ukrinform“, tai pirmadienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Oleksandras Pavliukas, atsakydamas į klausimą, ar Ukraina pasirengusi apsaugoti Kyjivo HE nuo rusų atakų.

„Padarėme viską, kas įmanoma, šių žingsnių svarbą supratome dar pernai, kai buvo didelis pavojus, kai aš dar vadovavau Kyjivo gynybos pajėgoms. Neatmetėme tokios galimybės, todėl oro gynybos priemonės sutelktos šia kryptimi, atliktas atitinkamas pajėgų manevras. Apskaičiuota, jog reikia mažiausiai branduolinio sprogimo jai sugriauti arba susprogdinti ją iš vidaus, kaip buvo padaryta Kachovkos hidroelektrinėje. Raketomis labai sunku, beveik neįmanoma padaryti tokią žalą“, – sakė O. Pavliukas.

Bet, anot jo, Ukrainai labai svarbu turėti pakankamai lėktuvų priešo aviacijai atremti ir užsitikrinti paritetą ore.

„Be pariteto ar pranašumo oro erdvėje sunku laimėti karą“, – konstatavo generolas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas žurnalistams pareiškė, kad Kyjivo HE yra Ukrainos sostinės gynybos pajėgų ir priemonių grupuotės atsakomybės zonoje. Ji apsaugota nuo smūgių iš oro ir priešo diversantų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją