Tai pirmadienį pranešė Didžiosios Britanijos laikraštis „The Daily Mirror“.

Pasak leidinio, S. Lewthwaite gana greitai atsidūrė ekstremistinės „Al Shabaab“ grupuotės viršūnėje, kadangi daugelis jos lyderių žuvo per bepiločių skraidymo aparatų atakas. Dabar ji yra svarbi šios teroristinės organizacijos, laikomos „Al Qaeda“ filialu, figūra.

„Ši moteris yra lyderio dešinioji ranka, – cituoja „The Daily Mirror“ šaltinį Somalio specialiųjų tarnybų vadovybėje. – Todėl ji pati nedalyvauja išpuoliuose, bet jiems vadovauja. Jai tenka atsakomybė už kelių šimtų žmonių žūtį“.

Tarp pastarųjų nusikaltimų, priskiriamų „Baltajai našlei“, – Garisos universiteto Kenijos šiaurėje užpuolimas. Tada per „Al Shabaab“ ataką žuvo 148 žmonės. Iš viso britė „atsakinga už mažiausiai 400 nekaltų žmonių nužudymą“, rašo „The Daily Mirror“.

S. Lewthwaite yra Germaine Lindsay – teroristo mirtininko, kuris 2005 metų liepos 7 d. susprogdino bombą Londono metropolitene, tarp Kings Kroso ir Rasel Skvero stočių, našlė. Per sprogimą, be paties G. Lindsio, žuvo 26 žmonės.

31 metų G. Lindsay gimė britų kariškio šeimoje. Vienais duomenimis, ji – anglė, kitais – iš Šiaurės Airijos. Kai  Samanthai buvo 17 metų, ji interneto pokalbių svetainėje susipažino su G. Lindsay ir po trejų metų už jo ištekėjo. Po 2005 metų liepos 7 d. teroro aktų Londone Samantha policijai pareiškė nieko nežinojusi apie teroristinę vyro veiklą ir nepritarianti jo ekstremistinėms pažiūroms.

Bet, pasak žiniasklaidos, 2007 metais S. Lewthwaite kartu su trimis savo vaikais išvažiavo į Afriką ir prisijungė prie „Al Shabaab“ grupuotės. Nuo to laiko ji dalyvauja šios grupuotės veikloje.