Vaizdinė medžiaga paviešinta „Hurriyat“ X paskyroje.

Remiantis „Hurriyat“ pranešimu, orlaivis buvo surastas atokioje kalnuotoje vietovėje Afganistano karinių oro pajėgų gelbėjimo komandos pastangomis. Likę gyvi ekipažo nariai buvo pristatyti į rajono centrą, iš kur, kaip rašoma „Telegram“ kanale „Mash“, bus nugabenti į ligoninę Kabule.

Rusiškas „Telegram“ kanalas „Shot“ informuoja, kad pilotai Dmitrijus Beliakovas ir Arkadijus Gračiovas, taip pat medikas Pavelas Popovas rimtų sužalojimų nepatyrė. Taip pat pranešama, kad internetu išplatintoje išgyvenusiųjų nuotraukoje nematyti dar vieno mediko – Igorio Syvorotkino, tačiau, „Shot“ duomenimis, jo būklė irgi vertinama kaip patenkinama.


„Hurriyat“ patvirtino, kad gelbėjimo operacija baigta. Kas nutiko dar dviem keleiviams – Anatolijui ir Anai Jevsiukovams iš Volgogrado – pranešime nenurodoma. „RIA Novosti“, remdamasi gelbėjimo tarnybų perduota informacija, pranešė, kad keleiviai žuvo. Jų palaikus pargabens specialusis orlaivis, išskrisiantis į Kabulą sausio 23 d.

Sudužęs Rusijos lėktuvas

Rusijos oro transporto agentūra „Rosaviacija“ sekmadienį pranešė, kad kalnuotoje šiaurės rytų Afganistano provincijoje sudužo Rusijos lėktuvas, keturi juo skridę žmonės liko gyvi. Iš viso lėktuve „Falcon 10“ buvo šeši žmonės, iš Rusijos aviacijos institucijų radarų jis dingo šeštadienio vakarą.

Tai buvo užsakomasis greitosios pagalbos lėktuvas, skridęs iš Indijos per Uzbekistaną į Maskvą.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ anksčiau skelbė, kad du keleiviai buvo rusai, viena jų moteris, kuri buvo sunkios būklės, o kitas – jos vyras, sumokėjęs už skrydį.

Tai 1978 m. prancūzų gamybos dvimotoris lėktuvas „Dassault Falcon 10“, jis priklausė bendrovei „Athletic Group“ ir vienam privačiam asmeniui.

Afganistano provincijos vyriausybės pareigūnas AFP agentūrai sakė, kad lėktuvas nukrito Badachšano provincijoje, kuri ribojasi su Kinija, Tadžikistanu ir Pakistanu.

Avarijos rajonas nuo provincijos sostinės Faizabado nutolęs per aštuonias valandas kelio, teigė provincijos informacijos departamento vadovas Zabihullah Amiris.

Rusijos tyrėjai paskelbė pradedantys tyrimą dėl katastrofos priežasties.

Per provinciją driekiasi galingas Hindukušo kalnų masyvas, kuriame stūkso aukščiausia Afganistano viršukalnė, 7 492 metrų aukščio Nošako kalnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)