Tai „Telegram“ kanale pranešė liaudies deputatas iš parlamentinės frakcijos „Holos“ („Balsas“) Jaroslavas Železniakas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Pasak jo, už A. Sybihos paskyrimą balsavo 258 Rados nariai.

Kaip anksčiau buvo pranešta, A. Sybiha nuo 2016 iki 2021 metų dirbo Ukrainos ambasadoriumi Turkijoje.

2021 metų gegužę jis buvo paskirtas Ukrainos prezidento biuro vadovo pavaduotoju. A. Sybiha sprendė užsienio politikos ir strateginės partnerystės plėtros klausimus.

2024 metų balandį Vyriausybės sprendimu jis tapo užsienio reikalų ministro pirmuoju pavaduotoju.

Atsistatydinusio ministro Dmytro Kulebos pirmojo pavaduotojo pareigas pastaruoju metu ėjęs A. Sybiha, pasak „Bloomberg“, turi sumanaus diplomato reputaciją.

Ukrainos parlamentas anksčiau ketvirtadienį pritarė užsienio reikalų ministro D. Kulebos atsistatydinimui, už tai balsavo 240 įstatymų leidėjų, pranešė leidinys „Kyiv Independent“.

D. Kuleba atsistatydino vykstant plataus masto vyriausybės pertvarkai, per kurią savo pareigas paliko ir daugiau ministrų.

O. Stefanišyna paskirta Ukrainos premjero pavaduotoja eurointegracijos klausimams, teisingumo ministre

O. Stefanišyna paskirta Ukrainos premjero pavaduotoja eurointegracijos klausimams, teisingumo ministre

Aukščiausioji Rada pritarė Olhos Stefanišynos paskyrimui į Ukrainos ministro pirmininko pavaduotojos europinės ir euroatlantinės integracijos klausimams, teisingumo ministrės pareigas.

Tai „Telegram“ kanale pranešė liaudies deputatas iš parlamentinės frakcijos „Holos“ („Balsas“) Jaroslavas Železniakas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Anot jo, už O. Stefanišynos paskyrimą balsavo 253 parlamentarai.

2020 metų birželio 4 d. O. Stefanišyna buvo paskirta Ukrainos vicepremjere europinės ir euroatlantinės integracijos klausimams.

Prieš tai ji dirbo Vyriausybės europinės ir euroatlantinės integracijos koordinavimo biuro generaline direktore.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, rugsėjo 4 d. Aukščiausioji Rada pritarė Ukrainos premjero pavaduotojos europinės ir euroatlantinės integracijos klausimams Olgos Stefanišynos atsistatydinimui.

Tą pačią dieną Aukščiausioji Rada taip pat pritarė teisingumo ministro Denyso Maliuskos atsistatydinimui.

Aukščiausioji Rada paskyrė O. Kulebą premjero pavaduotoju atstatymui, bendruomenių plėtros ministru

Aukščiausioji Rada pritarė Oleksijaus Kulebos paskyrimui į Ukrainos premjero pavaduotojo atstatymui, bendruomenių ir teritorijų plėtros ministro pareigas.

Tai „Telegram“ kanale pranešė liaudies deputatas iš parlamentinės frakcijos „Holos“ („Balsas“) Jaroslavas Železniakas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Anot jo, už O. Kulebos paskyrimą balsavo 240 liaudies deputatų.

Nuo 2019 metų lapkričio mėnesio O. Kuleba ėjo Kyjivo miesto tarybos vykdomosios institucijos Miesto plėtros departamento direktoriaus pareigas.

2021 metų sausį jis buvo paskirtas Kyjivo miesto valstybinės administracijos vadovo pirmuoju pavaduotoju savivaldos įgaliojimų vykdymo klausimams.

Nuo 2022 metų vasario mėnesio dirbo Kyjivo srities valstybinės administracijos vadovu.

2022 metų kovą jis buvo paskirtas Kyjivo srities karinės administracijos viršininko globos tarnybos patarėju.

2022 metų gegužę O. Kuleba buvo paskirtas Kyjivo srities administracijos vadovu.

2023 metų sausio 24 d. Ukrainos prezidento įsaku jis buvo paskirtas Ukrainos prezidento biuro vadovo pavaduotoju.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 9 d. Aukščiausioji Rada priėmė nutarimą dėl Oleksandro Kubrakovo atleidimo iš premjero pavaduotojo atstatymui, bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros ministro pareigų.

Denysas Šmyhalis

D. Šmyhalis pakomentavo naujų ministrų paskyrimą

Naujųjų ministrų laukia nelengvi uždaviniai, tačiau jų patirtis padės įgyvendinti strateginius Ukrainos tikslus.

Tai ketvirtadienį „Telegram“ kanale pareiškė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis, praneša „Ukrinform“.

„Aukščiausioji Rada šiandien pritarė naujų vyriausybės narių paskyrimui... Naujųjų ministrų laukia sunkūs uždaviniai, bet aš neabejoju, kad jų patirtis ir įgūdžiai padės įgyvendinti strateginius mūsų valstybės tikslus. Linkiu stiprybės ir sėkmės darbe dėl mūsų pergalės ir stiprios bei klestinčios Ukrainos“, – parašė jis.

D. Šmyhalis patikslino, kad Olha Stefanišyna paskirta premjero pavaduotoja europinės ir euroatlantinės integracijos klausimams, teisingumo ministre, Andrijus Sybiha – užsienio reikalų ministru, Vitalijus Kovalis – agrarinės politikos ir maisto ministru, Svitlana Hrynčuk – aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministre.

Oleksijus Kuleba tapo premjero pavaduotoju atstatymui, bendruomenių ir teritorijų plėtros ministru, Hermanas Smetaninas – strateginių pramonės šakų ministru.

Kultūros ir strateginės komunikacijos ministerijai vadovaus Mykola Točyckis, Veteranų reikalų ministerijai – Natalija Kalmykova, Jaunimo ir sporto ministerijai – Matvijus Bidnijus.

„Ačiū Irynai Vereščuk, Denysui Maliuskai, Dmytro Kulebai, Oleksandrui Kamyšinui ir Ruslanui Strilecui už kasdienį kruopštų darbą ypatingomis sąlygomis. Kartu mes Vyriausybėje įveikėme daug iššūkių. Stūmėme Ukrainą į priekį“, – pridūrė premjeras.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pokyčius Ministrų kabinete aiškino būtinybe stiprinti kai kurias Vyriausybės veiklos sritis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)