Penktadienį surengtos spaudos konferencijos metu Prahos regioninės policijos būstinės vadovas Petras Matejčekas sakė, kad jiems paskambino asmuo ir pareiškė „seksiąs šaulio pavyzdžiu ir pradėsiąs šaudyti“, tačiau pareigūnams pavyko nustatyti skambintojo tapatybę ir jį sulaikyti.

P. Matejčekas reporteriams pranešė, kad šaulys, kaip spėjama, buvo kažkuriame ir viršutinių aukštų, kai atvyko pareigūnai. Paskui policininkai nusprendė apieškoti stogą.

Studentai užsibarikadavo auditorijose, o atvažiavę policininkai atitvėrė universitetą.

Šauliui sužeidus tris lauke buvusius žmones, pareigūnai ėmė atsišaudyti. Jiems pradėjus artintis prie šaulio buvimo vietos, jis nusišovė, pridūrė P. Matejčekas. Apieškoję pastatą, policininkai rado jo kūną ir „neįtikėtinai didelį kiekį šaudmenų“.

Šaudynės įvyko Karolio universiteto fakultete Jano Palacho aikštėje. Į įvykio vietą atskubėjo gausios policijos pajėgos, įskaitant specialiąsias pajėgas. Jano Palacho aikštė yra tik už kelių šimtų metrų nuo garsiojo Karolio tilto – Prahos simbolio.

Anot pranešimų, šaulys buvo universiteto studentas, kuris prieš tai nužudė savo tėvą ir todėl buvo ieškomas. Tai gali būti kruviniausias išpuolis panaudojant šaunamąjį ginklą nuo 1993 m. nepriklausomos Čekijos Respublikos istorijoje.

Čekijos prezidentas Petras Pavelas pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems. Prezidento biuro duomenimis, jis nutraukia savo vizitą Prancūzijoje ir anksčiau laiko grįžta į Čekiją.

Identifikuotos šaudynių aukos


Identifikuoti visi per masines šaudynes Prahos centre žuvę asmenys, penktadienį pranešė Čekijos vidaus reikalų ministras Vitas Rakusanas.

Jis visuomeniniam transliuotojui CT sakė, kad tarp žuvusiųjų nėra užsieniečių.

„Patvirtinta 14 aukų studentų ir kitų asmenų gretose, taip pat žuvo užpuolikas – tad iš viso 15 mirčių“, – tvirtino Prahos policijos vadas Petras Matejčekas.

Jis pridūrė, kad buvo sužeisti 25 asmenys, įskaitant du žmones iš Jungtinių Arabų Emyratų ir Nyderlandų.

Užpuoliko motyvas lieka neaiškus. Policija mano, kad užpuolikas taip pat susijęs su tėvo ir jo mažametės dukros nužudymu prieš savaitę.

Pasak V. Rakusano, šaulys savo ginklais disponavo teisėtai ir neturėjo teistumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją