Kaip rašoma portale „Unian“, tokią nuomonę per surengtą spaudos konferenciją išsakė Pentagono atstovas spaudai generolas Patrickas Ryderis. Jo manymu, įvykių eigą būtina stebėti.

„Jei vadovaučiau Šiaurės Korėjos pajėgoms, tikrai suabejočiau, ar siųsti savus karius, kurie bus panaudoti kaip patrankų mėsa neteisėtame kare prieš Ukrainą“, – sakė P. Ryderis ir priminė apie milžiniškus Rusijos pajėgų nuostolius, apie kuriuos nemažai žinoma.

Pentagonui atstovaujantis generolas pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos stebės, kas vyksta.

Putino sutartis su Šiaurės Korėja

Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno pasirašyta sutartis numato abipusę karinę pagalbą agresijos prieš kurią nors iš šalių atveju.

Anot V. Putino, Maskvos bendradarbiavimas su Šiaurės Korėja Vakarus turėtų paveikti kaip atgrasymo priemonė, nors šiaip nėra jokio poreikio tuojau pat komplektuoti Šiaurės Korėjos dalinius ir siųsti juos į karą Ukrainoje.

Remiantis Jungtinių Valstijų ir Ukrainos pranešimais, Šiaurės Korėja jau yra perdavusi Rusijai nemažą kiekį artilerijos šaudmenų ir balistinių raketų. Maskva ir Pchenjanas šiuos tvirtinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją