Per pastarąsias 10 dienų taip pat buvo sužeista dar devyniolika žmonių, o trylikoje provincijų iš viso nukentėjo daugiau nei 30 000 namų ūkių, teigiama Nelaimių prevencijos ir padarinių mažinimo departamento pranešime.

Tarp žuvusiųjų yra 10 žmonių, įskaitant porelę rusų, kurie žuvo, kai praėjusią savaitę vieną iš gyvenamųjų rajonų populiariojoje Tailando kurortinėje Puketo saloje užgriuvo nuošliauža.

Per liūčių sukeltus staigius potvynius Tailande žuvo 22 žmonės

Departamentas taip pat perspėjo, kad iki ketvirtadienio staigių potvynių gali kilti maždaug 31 provincijoje šiaurinėje ir šiaurės rytinėje karalystės dalyje.

„Departamentas nurodė vietos valdžios institucijoms atidžiai stebėti orus... ir pasirūpinti, kad komandos ir įranga budėtų parengties režime“, – nurodoma pranešime.

„Gyventojai taip pat turėtų sekti orų prognozes ir rimtai žiūrėti į perspėjimus“, – teigiama jame.

Bankoko vietos valdžia perspėjo priemiesčių ir paupio gyventojus pasirengti perkelti savo mantą į aukščiau virš vandens lygio esančius rajonus.

Pirmadienį be žinios dingo trys darbininkai, tarp jų – du Kinijos piliečiai ir vienas Mianmaro gyventojas, kai Pak Čiongo rajone statomame greitaeigio traukinio tunelyje įvyko įgriuva.

Nors Tailande kasmet būna liūčių sezonas, dėl žmogaus sukurtos klimato kaitos meteorologiniai reiškiniai darosi vis intensyvesni, didėja pragaištingų potvynių tikimybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją