Atakos, institucijų duomenimis, buvo nukreiptos prieš policijos skyrius, geležinkelio linijas ir greitkelius. Per didžiausią jų viename pagrindinių kelių taikytasi į automobilius – nuo autobusų iki sunkvežimių. Čia, oficialiais duomenimis, žuvo mažiausiai 23 žmonės, buvo padegtos 35 transporto priemonės.

„Šios atakos yra gerai apgalvotas planas sukurti anarchiją Pakistane“, – sakė vidaus reikalų ministras Mohsinas Naqis. Po atakų saugumo pajėgos nukovė 12 separatistų.

Separatistai daug dešimtmečių reikalauja išteklių turtingo Beludžistano atsiskyrimo nuo Pakistano. Jų atakų aukomis neretai tampa darbininkai iš Pandžabo provincijos, kuriuos separatistai kaltina dalyvaujant gamtinių išteklių gavyboje. Ministras pirmininkas Shehbazas Sharifas pareiškė, kad saugumo pajėgos duos atsaką ir kad kaltieji bus patraukti atsakomybėn.

Po sprogimų ant geležinkelio tilto, jungiančio Beludžistano provincijos sostinę Kvetą su likusiu Pakistanu, bei ant geležinkelio jungties su kaimyniniu Iranu buvo sustabdytas geležinkelio susisiekimas su Kveta. Policija nurodė netoli atakos vietos ant geležinkelio tilto radusi šešis iki šiol neidentifikuotus kūnus. Pasak institucijų, separatistai atakavo ir policijos nuovadas Beludžistane ir per vieną atakų nužudė mažiausiai dešimt žmonių.

Atsakomybę už išpuolius prisiėmė separatistų grupuotė „Beludžistano išlaisvinimo armija“ (BLA). BLA yra didžiausia iš kelių etninių sukilėlių grupuočių, su kuriomis daug metų kovoja centrinė vyriausybė.

Su Iranu ir Afganistanu besiribojantis Beludžistanas yra pagal plotą didžiausia Pakistano provincija, tačiau rečiausiai apgyvendinta ir pasižymi dideliu skurdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją