Požeminis smūgis buvo užregistruotas 5 val. 27 min. vietos (12 val. 27 min. Lietuvos) laiku. Jo epicentras buvo maždaug už 19 km į šiaurės rytus nuo Limos, o židinys glūdėjo 116 km gylyje, nurodė Peru geofizikos institutas (IGP).

Sostinėje kai kurie išsigandę žmonės išbėgo iš siūbuojančių namų. Peru žemės drebėjimai krečia dažnai.

IGP direktorius Hernando Tavera sakė, kad buvo juntamas intensyvus kratymas.

„Tikėtina, kad aukštumose ši vidutinio stiprumo žemės drebėjimas sukėlė akmenų griūčių ir žemės nuošliaužų ant kelių ir slėniuose. Netgi tikėtina, kad buvo apgadinti pavojingose vietose esantys namai“, – sakoma instituto tinklalapyje paskelbtame H. Taveros pranešime.

Drebėjimas buvo juntamas į pietus nuo Limos esančiose Kanjetės ir Činčos provincijose, taip pat Čimbotės uostamiestyje beveik už 400 km į šiaurę nuo sostinės.

Karinių jūrų pajėgų hidrografijos ekspertai cunamio galimybę atmetė.

„Peru žmonės, išlikime ramūs, bet būkime pasiruošę pakartotiniam smūgiui“, – per „Twitter“ parašė prezidentas Pedro Castillo.

„Kaip vyriausybė stebime [padėtį], kad apsaugotume piliečius“, – pridūrė jis.

Lapkritį Peru šiaurinį Amazonės regioną supurtė galingas 7,5 balo žemės drebėjimas. Tąsyk buvo sugriauta 117 namų, sužeisti 12 žmonių ir dar per 2 000 gyventojų liko be pastogės.

Kasmet Peru įvyksta mažiausiai 400 juntamų žemės drebėjimų. Šalis priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“ – didelio seisminio ir vulkaninio aktyvumo zonai, apimančiai ir abiejų Amerikų vakarų pakrantę.

2007 metų rugpjūčio 15-ąją vidurio Peru pakrantei smogęs 7,9 balo žemės drebėjimas nusinešė daugiau kaip 500 žmonių gyvybių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją