Tačiau bet koks bendradarbiavimas, kuris tiesiogiai ar netiesiogiai padeda Šiaurės Korėjai stiprėti kariniu požiūriu, anot jo, yra JT rezoliucijų prieš šalį pažeidimas. Pietų Korėja ketina imtis atsakomųjų priemonių.

Diktatoriaus Kim jong Uno valdomai Šiaurės Korėja dėl jos branduolinio ginklo programos taikomis JT sankcijos ir importo draudimai, kurie, be kita ko, susiję su prekyba ginklais ar karinių technologijų perdavimu šaliai. Su valstybiniu vizitu Pchenjane lankydamasis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį su Kim jong Unu pasirašė naują partnerystės susitarimą, kuris numato ir abipusę paramą karo atveju.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida ketvirtadienį paskelbė sutarties tekstą, kuriame, be kita ko, sakoma: „Jei dėl vienos ar kelių valstybių karinės invazijos viena iš abiejų pusių atsidurs kare, kita turi nedelsdama suteikti karinę ar kitokią pagalbą visomis turimomis priemonėmis“.

JAV ir jų sąjungininkės jau seniai su dideliu nerimu stebi augantį Rusijos karinį bendradarbiavimą su Šiaurės Korėja. JAV kaltina Pchenjaną tiekiant Rusijai raketų ir artilerijos amunicijos šios karui Ukrainoje. Vašingtonas baiminasi, kad izoliuota Šiaurės Korėja mainais iš Rusijos gali gauti svarbių karinių technologijų. Abi šalys tokį bendradarbiavimą neigia.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją