Tai paskelbęs Lenkijos radijas primena, jog APR1400 reaktoriai atitinka europinius reikalavimus – juos oficialiai yra patvirtinusi organizacija „European Utility Requirement“, taip pat JAV Branduolinio reguliavimo komisija (NRC).

„Remdamiesi daugiau kaip 50 metų patirtimi, įgyta sėkmingai įgyvendinus atominių elektrinės statybos projektus šalyje ir užsienyje, KHNP dalinsis savo patirtimi ir žiniomis Lenkijoje, siekdama kovoti su klimato kaita bei didinti dekarbonizacijos mastą“, – teigiama Pietų Korėjos bendrovės pranešime.

KHNP pabrėžė esanti tikra, kad šiuos reaktorius pajėgi pastatyti laikantis programoje „Lenkijos energetikos politika iki 2040 metų“ nustatytų terminų.

Ši programa skelbia, kad pirmasis 1-1,6 GW galios branduolinis reaktorius Lenkijoje bus pradėtas naudoti 2033 metais, o kiti penki – vėliau kas 2-3 metus. Iš viso pagal šį Lenkijos vyriausybės patvirtintą dokumentą planuojama pastatyti šešis branduolinius reaktorius, kurių bendra galia būtų iki 9 GW.

Kita vertus, tai nėra pirmas pasiūlymas Lenkijai dėl pirmosios atominės elektrinės statybos. Šių metų vasarį įsigaliojo Lenkijos ir JAV tarpvyriausybinis susitarimas dėl „Bendradarbiavimo plėtojant civilinę branduolinę energetiką ir civilinę branduolinę pramonę Lenkijoje“. Pagal šį dokumentą JAV korporacijos įsipareigojo per 18 mėnesių pateikti Lenkijos vyriausybei konkrečius pasiūlymus dėl reaktorių „Westinghouse AP1000“ statybos.

Savo ruožtu spalį Lenkija sulaukė Prancūzijos bendrovės EDF preliminaraus pasiūlymo.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)