Ši žinia pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai Pchenjanas informavo Japoniją, kad rengiasi paleisti dar vieną palydovą, ir pasibaigus pirmajam trišaliam Seulo, Pekino ir Tokijo viršūnių susitikimui nuo 2019 m.

„Šiaurės Korėja paleido neatpažintą sviedinį pietų kryptimi“ virš Geltonosios jūros, nurodė Pietų Korėjos Jungtinis štabas.

Kariškiai tvirtino vėliau jūroje pastebėję „daug fragmentų“ ir analizuojantys, ar paleidimas žlugo.

Praėjus maždaug dviem minutėms po to, kai buvo pastebėtas, „kaip įtariama, Šiaurės (Korėjos) karinis žvalgybinis palydovas... apie 22.46 val. (vietos, 16.46 val. Lietuvos laiku) Šiaurės Korėjos vandenyse buvo pastebėta daug sviedinio fragmentų“, pažymėjo Jungtinis štabas.

Šiaurės Korėja galiausiai pareiškė, kad žlugo jos naujausias bandymas pakelti į orbitą žvalgybinį palydovą, kuris per pirmąjį skrydį dėl įtariamos variklio problemos sprogo ore.

Remiantis Nacionalinės aviacijos ir kosmoso technologijų administracijos pareiškimu, kurį išplatino valstybinė žiniasklaida, „nelaimės priežastis yra naujai sukurtas suskystinto deguonies ir žibalo variklio patikimumas“.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją