„Išėjo į žmones generolas Sergejus Surovikinas. Gyvas, sveikas, namuose, su šeima, Maskvoje. Nuotrauka daryta šiandien“, – prie nuotraukos parašė K. Sobčiak. Iš kur gavo tą fotografiją, ji nepatikslino.

Fotografijoje – civiliais drabužiais vilkintis generolas kartu su moterimi („Kommersant“ rašo, kad tai S. Surovikino žmona), pozuojantis prie sodybos. Nuotraukoje įamžintas vasariškas oras.

Anksčiau, remdamasi šaltiniais, pati K. Sobčiak ir buvęs „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas bei įvairios žiniasklaidos priemonės bei „Telegram“ kanalai skelbė, kad generolas po birželio 24 dienos neteko laisvės, tačiau laikomas ne kalėjime, o kitoje vietoje. Buvo tvirtinama, kad buvo apklaustas dėl galimo dalyvavimo organizuojant ginkluotą žygį į Maskvą, kurį surengė „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas.

Į S. Surovikino dingimą sureagavo ir užsienio žiniasklaida. Žodis „išėjo“ K. Sobčiak komentare po nuotrauka tarsi turėtų pasitarnauti kaip patvirtinimas, kad generolas iš tikrųjų buvo netekęs laisvės, rašo svoboda.org.

Pirmadienį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu atsisakė atsakyti į klausimą, ar dėl generolo S. Surovikino vyksta koks nors tyrimas. Po spaudos konferencijos, skirtos Rusijos ir Turkijos deryboms, žurnalistai jo paklausė: „O kaip dėl Surovikino, ar vyksta kažkoks tyrimas?“ Ministras į klausimą neatsakė.

Leidinys „The New York Times“ rašo, kad generolas S. Surovikinas iš tiesų pasirodė viešumoje. Leidinys remiasi dviem JAV pareigūnais ir Rusijos gynybos ministerijai artimu šaltiniu.

Kaip primena „The New York Times“, JAV pareigūnai mano, kad generolas žinojo apie artėjantį J. Prigožino maištą. Dabar jie sako, kad generolas S. Surovikinas, matyt, buvo paleistas į laisvę, nors neaišku, ar jo judėjimui nebetaikomi jokie apribojimai.

S. Surovikinas esą buvo paleistas praėjus kelioms dienoms po to, kai J. Prigožinas žuvo lėktuvo katastrofoje. Taip leidiniui sakė Rusijos gynybos ministerijai artimas šaltinis.

Šio šaltinio teigimu, generolas iki šiol išlaikė savo laipsnį, tačiau karjeros perspektyvų nebeturi. Rugpjūčio mėnesį Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad generolas S. Surovikinas atleistas iš Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vadovo pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją