„Į krauju aptaškyto mergaitės kambario nuotraukas žiūrėti labai sunku. Ant Hallel lovos – pliušinis meškiukas, kėdė su pagalvėle, ant sienos – paveikslai, šalia lovos – batų dėžė. Kaip žmogus galėjo išdrįsti tai padaryti? “, – kreipėsi jis savo feisbuke.

Anot B. Netanyahu, miegantis vaikas nenužudomas dėl taikos. Mažos mergaitės kaklo niekas neperpjauna protestuodamas prieš politiką, kuri nepatinka.

„Tai padaro žmogus, kurio smegenys išplautos iškreipta ideologija, mokančia, kad vaikas nėra žmogus“, – aiškino jis.

B. Netanyahu pabrėžė, kad tarp Hallel ir jos neapsakomai žiauraus žudiko nėra nieko bendro, ir ragino neleisti barbariškumui laimėti prieš žmogiškumą.

„Šiandien kiekvienas iš mūsų imsis atsakomųjų priemonių. Prašau jūsų prieš vaikui užmiegant ateiti į jo miegamąjį. Prašau jūsų apkabinti savo vaikus. Prašau juos pabučiuoti. Perduokite jiems vertybes, kurių labiausiai nekentė Hallel žudikas. Kalbėkite jiems apie laisvę, įvairovę, pliuralizmą, šios vertybės niekada neišnyks, mes jas visada puoselėsime.

Sakykite savo vaikams, kad kovosime su baime, blogiu ir neleisime triumfuoti terorui, visada ginsime teisingumą. Štai taip kovosime su tais, kurie yra atsakingi už tokias žmogžudystes, nepriklausomai nuo to, ar tai įvyksta Hebrone, Orlande, Berlyne, Ankaroje ar Belgijoje. Pasirūpinsime, kad mūsų kolektyvinis moralės kompasas nenukryptų nė milimetro.

Šiandien pagerbiame Hallel atminimą. Ginsime ir atiduosime pagarbą jos orumui didindami pastangas visame pasaulyje, skirtas kovoti su radikalių islamistų teroro rykšte. Teišlieka Hallel atminimas visiems laikams“, – ragino Izraelio ministras pirmininkas.

Jo publikuotas vaizdo įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei 2 milijonus kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)