Tai ketvirtadienį paskelbė Eliziejaus rūmai.

M. Barnier paskirtas Prancūzijos ministru pirmininku praėjus maždaug dviem mėnesiams po E. Macrono sušauktų pirmalaikių parlamento rinkimų, per kuriuos daugiausia balsų gavo platus kairiųjų aljansas, bet nė viena partija ar politinė sąjunga nelaimėjo užtektinai vietų Nacionalinėje Asamblėjoje, todėl ilgai tvyrojo politinis netikrumas.

Dar reikia pamatyti, ar M. Barnier pavyks sudaryti vyriausybę, kurią paremtų veiksminga dauguma.

73 metų M. Barnier politinė karjera trunka dešimtmečius, jis yra įtakingas Prancūzijos centro dešiniųjų Respublikonų partijos politikas.

Valdant prezidentui François Mitterrand’ui, M. Barnier buvo aplinkos ministras, prie Jacques’o Chiraco – užsienio reikalų ministras, o prezidento Nicolas Sarkozy vyriausybėje ėjo žemės ūkio ministro pareigas.

Jis kelis kartus dirbo ES komisaru, taip pat ėjo ES vyriausiojo derybininko su Jungtine Karalyste dėl „Brexit“ pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)