D. Trumpas pareiškė, kad J. Bidenas netinkamas kandidatas, praneša AFP.

„Suktasis Joe Bidenas buvo netinkamas prezidento rinkimams ir tikrai nėra tinkamas būti prezidentu, ir niekada nebuvo tinkamas“, – D. Trumpas rašė savo socialiniame tinkle „Truth Social“.

Jis vėl kaltino J. Bideną nestabdant neteisėtos migracijos, teigdamas, kad sieną pereina „milijonai žmonių iš kalėjimų, psichiatrijos ligoninių ir teroristai“.

CNN susisiekė su D. Trumpu neilgai trukus po to, kai J. Bidenas paskelbė savo sprendimą trauktis ir pranešė, kad remia viceprezidentės Kamalos Harris kandidatūrą JAV prezidento rinkimuose. D. Trumpas pareiškė, kad ji jam bus lengviau veikiama.

Bideną užsipuolė ir J. D. Vance’as

Vėliau J. Bideną viešojoje erdvėje užsipuolė ir respublikonų kandidatas į viceprezidentus J. D. Vance’as, praneša AFP.

Paskelbęs apie savo pasitraukimą, J. Bidenas išreiškė paramą dabartinės viceprezidentės Kamalos Harris kandidatūrai į prezidento postą.

Respublikonų politikai į tai sureagavo pareikšdami, kad ji būtų netgi blogesnė prezidentė už J. Bideną.

„Joe Bidenas yra blogiausias prezidentas per mano gyvenimą, o Kamala Harris yra ten pat su juo kiekviename žingnsyje“, – J.D. Vance’as, respublikonas senatorius iš Ohajo valstijos, rašė savo paskyroje socialiniame tinkle „X“.

Jis apkaltino K. Harris beveik ketverius metus melavus apie J. Bideno kognityvinius sugebėjimus.

„Aš ir prezidentas D. Trumpas esame pasiruošę išgelbėti Ameriką nepriklausomai nuo to, kas ves demokratus į rinkimus. Pirmyn“, – rašė J.D. Vance’as.

Sekmadienį J. Bidenas pranešė atsisakantis Demokratų partijos nominacijos į JAV prezidentus ir žada sutelkti energiją likusiai kadencijai.

„Mano pats pirmasis sprendimas tapus partijos kandidatu 2020 m. buvo pasirinkti Kamalą Harris savo viceprezidente ir tai buvo geriausias mano sprendimas. Šiandien noriu išreikšti savo pilną palaikymą ir siūlau nominuoti Kamalą mūsų partijos kandidate šiais metais. Demokratai, atėjo laikas susivienyti ir nugalėti D. Trumpą. Padarykime tai“, – J. Bidenas rašė socialiniame tinkle „X“.

Savo pasitraukimą iš rinkimų kampanijos paskelbęs JAV prezidentas J. Bidenas parėmė viceprezidentės K. Harris kandidatūrą į prezidento postą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)