Apie tai praneša portalas „RBK Ukraina“, cituodamas Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovo Oleho Nikolenkos žinutes feisbuke.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Kinijos operos dainininke įvardyta Wang Fang rusų okupantų sunaikinto Mariupolio dramos teatro griuvėsiuose atlieka rusų dainą „Katiuša“. Per 2022 metų pavasarį Rusijos suduotą aviacinį smūgį Mariupolio dramos teatrui čia žuvo daugiau nei 600 civilių.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas dainavimą pavadino „visiškos moralinės degradacijos pavyzdžiu“. O. Nikolenka pažymėjo, kad Ukraina laukia Kinijos pasiaiškinimo. Taip pat žinoma, kad į Mariupolį atvažiavo tinklaraštininkų grupė iš Kinijos.

„Ukraina gerbia Kinijos teritorinį vientisumą ir laukia paaiškinimo, koks buvo Kinijos piliečių atvykimo į Mariupolį tikslas. Taip pat norime sužinoti, kaip jie pateko į laikinai okupuotą Ukrainos miestą“, – pabrėžė jis.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija inicijuos draudimą atvykti į šalį visiems panašiems „gastroliuotojams“ iš Kinijos, penktadienį pranešė „Ukrainska pravda“.

Vadinamasis okupuoto Krymo vadovas Sergejus Aksionovas ketvirtadienį taip pat pasigyrė, kad į Rusijos užgrobtą Ukrainos pusiasalį atvyko „delegacija iš Kinijos“.

Jis teigė, kad tai buvo „Kinijos Liaudies Respublikos žiniasklaidos ir kultūros srities atstovai“, su kuriais jis aptarė „turizmo klausimus“. Pasak S. Aksionovo, jie esą informavo jį, kad turistai iš KLR „pasirengę atvykti į Krymą“. Jis taip pat teigė, kad buvo susitarta dėl Kinijos verslininkų vizito į Krymą.

„Ukrainska pravda“ primena, kad 2021 metais rusų sukurta „Krymo kurortų ir turizmo ministerija“ pavadino „delegacija iš Kinijos“ Maskvos didmeninės prekybos turgaviečių prekybininkų grupę. Tai aptiko Rusijos žiniasklaida, analizuodama juridinių asmenų registrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)