Čia turimas omenyje trečiadienį Estijos parlamento priimtas įstatymas, pagal kurį vykdant tarptautines sankcijas įšaldytas Rusijos piliečių turtas galėtų būti panaudotas per karą Ukrainos patirtiems nuostoliams atlyginti.

„Manau, kad į tokius iššūkius reikia reaguoti be ceremonijų – griežtai ir ryžtingai. Užsienyje esantis Rusijos turtas yra visų Rusijos piliečių turtas! Todėl manau, kad vietos, kuriose priimami štai tokie mūsų šalies grobstymą įteisinantys sprendimai, turėtų tapti pagrindiniu raketų taikiniu“, – parašė R. Kadyrovas.

R. Kadyrovas yra grasinęs ir kitoms šalims. Dar prieš prasidedant plataus masto invazijai į Ukrainą jisai pareiškė, kad būdamas Rusijos prezidentu seniai būtų užėmęs Ukrainą. Vėliau jo grasinimų sukelti negrįžtamas pasekmes ir surengti kruviną kerštą sulaukė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. R. Kadyrovas grasino ir Lenkijai – pareiškė užimsiąs ją vos per šešias sekundes (tą kartą jo įtūžį sukėlė incidentas Varšuvoje, kai Rusijos ambasadorius Sergejus Andrejevas buvo aplietas raudonais dažais).

Čečėnijos lyderis apskritai garsėja brutaliais ir karingais pareiškimais. Pavyzdžiui, spalio mėnesį kalbėdamas apie nesankcionuotus mitingus Čečėnijos vadovas rekomendavo teisėsaugos pareigūnams šaudyti į tuos, kurie nesureaguoja į įspėjamuosius šūvius, o gruodį, kai buvo sumuštas už Korano sudeginimą suimtas Nikita Žuravelis, R. Kadyrovas sakė, kad būtų gerai, jei jo šešiolikmetis sūnus Adamas užmuštų N. Žuravelį.

Sprendžiant iš pastaruoju matu žiniasklaidoje pasirodančių pranešimų, R. Kadyrovo sveikata tolydžio prastėja. Leidinio „Novaya Gazeta Europe“ žurnalistai spėja, kad Čečėnijos vadovo sveikata tokia pašlijusi, kad jį jau ruošiasi pakeisti čečėnų specialiajam daliniui „Achmat“ vadovaujantis generolas majoras Apti Alaudinovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)