Kaip pranešama, pirmadienį Atėnuose buvo surengtas abiejų šalių užsienio reikalų viceministrų susitikimas. Derybose, be Graikijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo Konstantino Fragogianniso ir jo kolegos iš Turkijos Burako Akcaparo, taip pat dalyvavo abiejų pusių ekspertai. Pokalbių metu buvo siekiama nustatyti sritis, kuriose abi NATO narės galėtų bendradarbiauti ekonominiais klausimais.

Antradienį derybose planuojama pereiti prie prieštaringesnių temų, įskaitant suverenumą Egėjo jūroje ir Viduržemio jūros rytuose bei migraciją.

Graikų radijas, remdamasis šaltiniais Graikijos vyriausybėje, skelbė, kad konkrečių rezultatų nesitikima.

Dėl galimybės siekti suartėjimo rugsėjo 20 dieną susitarė Graikijos premjeras Kyriakosas Mitsotakisas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, susitikę Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose.

Žingsniai suartėjimo link žengti tarp abiejų šalių jau daugybę metų tvyrant politinei įtampai. Graikija ir Turkija, be kita ko, nesutaria dėl Egėjo jūros salų suverenumo ir naudojimosi regione esančiais ištekliais, įskaitant gamtines dujas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją