Nepadėjo atsiprašinėjimai ir nevykę teisinimaisi. Visuotinio susijaudinimo bangoms nuslūgus, esminis klausimas lieka: kokių paskatų vedama ji taip elgėsi?

Anot dienraščio „Neue Zürcher Zeitung“, tai buvo savaitė, kokią Šveicarijai retai tenka patirti. Viskas prasidėjo rugsėjo 9 d., kai iš Bosnijos kilusi politikė, 32-ejų S. Ameti, į platųjį pasaulį paleido vaizdus iš savo šaudymo pratybų. Vienoje jos „Instagram“ paskyroje paskelbtoje nuotraukoje matyti kulkų suvarpyti Marijos ir kūdikio Jėzaus veidai, kitoje – pati šaulė su sportiniu pistoletu rankoje. Juodais rūbais vilkinti moteris, stovinti sename pastate tarp kolonų, nusitaikiusi į religinį paveikslą, kelia nelemtas asociacijas su juodai vilkinčiais islamistais, kurie 2015 metais Hatroje ir kitur Irake naikino kultūros paminklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)