Apie tai ketvirtadienį pranešė valstybinė rusų žiniasklaida, remdamasi Rusijos užsienio reikalų viceministru Sergejumi Riabkovu, tačiau konkrečių detalių nenurodė. Sprendimu dislokuoti raketas Vokietijoje siekiama pakenkti Rusijos saugumui, pranešimuose cituojamas S. Riabkovas.

JAV ir Vokietija trečiadienį bendrame pareiškime paskelbė, kad nuo 2026 m. Vokietijoje bus dislokuoti nauji JAV ilgojo nuotolio ginklai – tokie, kaip sparnuotosios raketosTomahawk“ ir šiuo metu dar kuriamos hipergarsinės raketos. Tai esą bus JAV indėlis į „integruotą Europos atgrasymą“.

JAV vyriausybės sprendimas nuo 2026 m. dislokuoti Vokietijoje ilgojo nuotolio ginklus, pasak Vokietijos gynybos ministro Borisko Pistorijaus, užpildys „rimtą pajėgumų spragą“ Europoje. Todėl jis negalįs įsivaizduoti, kad kitas JAV prezidentas galėtų peržiūrėti trečiadienį paskelbtus planus, ketvirtadienį Vokietijos radijui sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją