20 metų V. J. Wilson per išskirtinį interviu „NBC News“ sureagavo į pirmadienį pasirodžiusius E. Musko komentarus apie ją ir jos translytę tapatybę.

Socialinėje žiniasklaidoje ir internete paskelbtame interviu E. Muskas buvo pareiškęs, kad ji „nebuvo mergaitė“ ir perkeltine prasme yra „mirusi“, taip pat sakė, kad leidimas su translytiškumu susijusiam medicininiam V. J. Wilson gydymui, kai jai buvo 16 metų, iš jo buvo išgautas „apgaule“.

V. J. Wilson atsakė, kad E. Muskas nebuvo apgautas ir, nors iš pradžių dvejojo, sutikdamas su jos gydymu žinojo, ką daro. Jos teigimu, naujausi E. Musko pasisakymai peržengė ribas.

„Manau, jis galvojo, kad aš niekada nieko nesakysiu ir tiesiog sutiksiu, kad tai liktų neužginčyta, – per interviu telefonu sakė V. J. Wilson. – Tačiau aš nesiruošiu to daryti, nes jei jūs ketinate begėdiškai meluoti apie mane milijoninei auditorijai, aš to tiesiog nepaliksiu ramybėje.“

V. J. Wilson sakė, kad tiek, kiek ji pamena, E. Muskas nebuvo tas tėvas, kuris palaikytų savo vaiką. Ji teigė, kad jis retai figūruodavo jos gyvenime, palikdamas ją ir kitus jos brolius bei seseris prižiūrėti motinai arba auklėms, nors taip pat turėjo teisę juos auginti. Maža to, kai vis dėlto pasirodydavo, E. Muskas ją plūsdavo.

„Jis būdavo šaltas, – sakė ji. – Jis labai greitai supyksta. Jis nerūpestingas ir narciziškas.“

V. J. Wilson atskleidė, kad vaikystėje E. Muskas priekabiaudavo dėl jos moteriškų bruožų ir spaudė ją atrodyti vyriškiau, įskaitant tai, kad dar pradžios mokykloje vertė ją gilinti savo balsą.

„Buvau ketvirtoje klasėje. Išvykome į kelionę, kuri, kaip paaiškėjo, iš tikrųjų buvo tik vieno iš automobilių – nepamenu kurio – reklaminis turas, ir jis nuolat piktai ant manęs šaukė, nes mano balsas buvo per aukštas, – sakė ji. – Tai buvo žiauru.“

V. J. Wilson ir jos brolio dvynio E. Muskas susilaukė su savo pirmąja žmona, rašytoja Justine Musk. Pora išsiskyrė 2008 metais, ir V. J. Wilson pasakojo, kad jos tėvai vaikų globa dalijosi tarp savo namų Los Andželo apylinkėse.

Dabar V. J. Wilson koledže studijuoja kalbas. Anksčiau ji niekada nebuvo davusi interviu ir iš esmės nepatekdavo į visuomenės akiratį. Tačiau 2022 metais ji atkreipė į save dėmesį, kai Kalifornijoje kreipėsi į teismą, kad šis leistų jai pasikeisti savo pavardę, ir šio proceso metu išsižadėjo savo tėvo.

„Daugiau nebegyvenu su savo biologiniu tėvu ir nebenoriu būti su juo susijusi jokiais ryšiais, jokiais būdais ir jokia forma“, – nurodė ji teismui pateiktuose dokumentuose.

„NBC News“ ji sakė, kad tuo metu ją nustebino žiniasklaidos dėmesys pareiškimui, kurį ji teismui pateikė būdama 18 metų. Per interviu ji teigė, kad viskas, ką parašė, tebegalioja, tačiau pridūrė, kad būtų pasistengusi savo mintis suformuluoti iškalbingiau, jei būtų žinojusi, kokio atgarsio tai sulauks.

V. J. Wilson pažymėjo, kad su E. Musku nesikalbėjo maždaug ketverius metus ir kad nenori būti apibūdinama per jį.

„Norėčiau pabrėžti vieną dalyką: esu suaugęs žmogus. Man 20 metų. Aš nebesu vaikas, – sakė ji. – Mano gyvenimą turėtų lemti mano pačios pasirinkimai.“

V. J. Wilson į naujausius E. Musko komentarus taip pat sureagavo virtine įrašų, kuriuos ketvirtadienį paskelbė per socialinės žiniasklaidos programėlę „Threads“.

„Jis nežino, kokia buvau vaikystėje, nes tuo metu jo paprasčiausiai nebūdavo, – rašė ji. – O tais trumpais momentais, kai būdavo, aš buvau nepaliaujamai persekiojama dėl savo moteriškumo ir kitoniškumo“.

„Buvau sumenkinta iki mažo, laimingo stereotipo, – tęsė ji. – Manau, kad tai daug ką pasako apie jo požiūrį į kitokios lytinės tapatybės žmones ir vaikus apskritai.“

Audringą reakciją sukėlusiame interviu lyties keitimą E. Muskas pavadino „vaikų žalojimu ir sterilizacija“. „Mano sūnus Xavieras mirė – jį nužudė „woke“ virusas“, – sakė E. Muskas ir prisiekė sunaikinti „woke“ virusą. Translyčių vaikų tėvai į šiuos žodžius reagavo teigdami, jog tokie milijardieriaus komentarai tik pakurstys translyčių žmonių baimę bei fanatizmą ir taip priešišku laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)