„Aydosas Sadikovas mus paliko šiandien 3 val. Kyjivo laiku. Mano brangus vyras, mūsų trijų vaikų tėvas, puikus kazachų tautos sūnus. Aydosas atidavė gyvybę už Kazachstaną, priėmė kankinio mirtį nuo žudikų rankų. Aydosas 13 dienų kovojo už savo gyvybę reanimacijoje, bet stebuklas neįvyko. Jo mirtis gula ant (Kazachstano prezidento Kasimo Žomarto) Tokajevo sąžinės“, – sakė jo žmona.

Birželio 18 d. Kyjivo Ševčenkos rajone nenustatytas užpuolikas pribėgo prie automobilio, kuriame buvo A. Sadykovas ir jo žmona. Vyras šovė į žurnalistą ir pabėgo. Byloje dėl pasikėsinimo į žurnalistą įtariami du asmenys. Nustatyta, kad abu įtariamieji pabėgo iš Ukrainos.

Kazachstano prezidentas K. Ž. Tokajevas pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi prisidėti prie tyrimo dėl išpuolio prieš A. Sadykovą. Vėliau Kazachstano generalinė prokuratūra paskelbė sulaikiusi vieną iš dviejų įtariamųjų – Altajų Žakanbajevą. Buvo teigiama, kad vyras pasidavė vietos teisėsaugininkams.

Po pasikėsinimo nužudyti A. Sadykovas buvo reanimacijoje gilios komos būsenoje.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją