Juose teigiama esą V. Solovjovas pasiūlė nušalinti nuo pareigų vyriausiąjį vadą, o tai Rusijoje kai kam galėjo sukelti lengvą šoką, turint omenyje kad šias pareigas eina šalies prezidentas Vladimiras Putinas.

Propagandistas laidoje liejo apmaudą dėl apgailėtinos karinės logistikos ir gynybos linijų būklės, nors iš šalies biudžeto šioms sritims skiriamos milžiniškos lėšos.

V. Solovjovas kalbėjo apie tai, esą įgyvendinus jo sufleruojamus sprendimus galbūt pavyks išspręsti fronte kylančias problemas.

„Neužtenka pasodinti tuos, kurie nusikalto. Dar reikia paskirti tokius, kurie supranta, kaip veikti efektyviai, greitai ir tiksliai. Ir nesvarbu, kokioje ministerijoje jie dirbs ir kokius postus užims. Absoliučiai nesvarbu, kokia katės spalva: svarbiausia – kad ji gaudytų peles“, – dėstė V. Solovjovas.

Kremliaus ruporas pasiūlė pereiti prie konkrečių sprendimų.

Nepriklausomas rusų leidinys „Agentstvo“ rašo, kad nesusipratimas kilo dėl to, kad laidos svečiai išgirdo, jog V. Solovjovas ištarė rusišką žodį „otstavka“, kalbėdamas apie vyriausiąjį vadą, o tai reiškia atsistatydinimą.

Tačiau, anot leidinio, labiau tikėtina, kad jis vartojo terminą „Stavka“ ir ragino sukurti „vyriausiojo vado štabą“, galvoje turėdamas iki revoliucijos veikusį Rusijos imperijos kariuomenės karinį organą.

„Stavka“ Pirmojo pasaulinio karo metais funkcionavo kaip kariuomenės štabas. Iš pradžių jam vadovavo didysis kunigaikštis Nikolajus Nikolajevičius, o vėliau – jo pusbrolis, imperatorius Nikolajus II.

„Kaip sako mano draugai, suprantu, kad ne mano algą gaunant priiminėti tokius sprendimus, bet imkime ir vis dėlto pasinaudokime visa geriausia didžiųjų epochų patirtimi ir spręskime tokiais metodais, kurie būtini čia ir dabar“, – išrėžė V. Solovjovas.

V. Solovjovas – Kremliaus režimui tarnaujantis propagandistas. Agresyviais Ukrainai priešiškais pasisakymais jis garsėjo dar iki Rusijai aneksuojant Krymą: jau tais laikais grasino ukrainiečiams okupacija. 2014 metais už reiškiamą poziciją Krymo aneksijos ir karo šalies rytuose atžvilgiu Ukraina įtraukė V. Solovjovą į sankcionuojamų asmenų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)