Jam pateikti kaltinimai pavogus milijardus dolerių iš Kazachstano banko „BTA Bank“, kuris taip pat veikia Rusijoje ir Ukrainoje, skelbia bbc.co.uk.

Teismas pažymėjo, kad pirmenybė turėtų atitekti Rusijai. M. Abliazovas buvo sulaikytas Prancūzijos Rivjeroje praėjusių metų liepą.

M. Abliazovas jam metamus kaltinimus neigia. Jo vaikai tvirtina, kad jo gyvybei iškils pavojus, jeigu jis bus perduotas Kazachstanui.

Tiek Rusija, tiek Ukraina yra pareikalavusios jį išduoti. M. Abliazovo advokatas pareiškė, kad jie apskųs šį nuosprendį.

ELTA primena, kad M. Abliazovas iš Kazachstano paspruko, kai "Kazakh BTA Bank", kurį jis anksčiau valdė, buvo nacionalizuotas ir 2009 metais paskelbtas nemokiu. Buvęs ministras 2011 metais gavo politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje. Iš ten jis išvyko 2012 metais, kai buvo nuteistas kalėti už teismo negerbimą, nuo to laiko slapstėsi. Magnatas buvo suimtas pernai liepą, Prancūzijos Rivjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)