M. Le Pen partija, kuriai parlamente greičiausiai nepavyks iškovoti absoliučios daugumos, anot ekspertų, atrodo kaip ekstremistų ir išsišokėlių sambūris, menkai kuo besiskiriantis nuo politinės jėgos, kuriai kadaise vadovavo prieštaringai vertinamas M. Le Pen tėvas Jeanas Marie Le Penas.

Rasistiniai išsišokimai

Kaip gi be rasistinių pasisakymų tinkle X ir feisbuke. Nors žurnalistai tokius įrašus pastebi iškart, panašu, kad M. Le Pen partijos narių tai niekada nestabdė. Būta teiginių, kad „ne visos civilizacijos lygios“, „evoliucijos grandinėje yra pranokusių žvėriškumą“. Būtent taip įraše, kuris vėliau buvo pašalintas, teigė partijos narė, puikiai pasirodžiusi pirmajame rinkimų ture, Marie Christine Sorin.

Kita kandidatė Monique Griseti užsipuolė garsų juodaodį šalies atlikėją Gims, ir feisbuke 2022 metų sausį parašė, kad jis „turėtų grįžti, iš kur atvykęs, ir kartu išsivežti visą gentį. Lai melžia ožkas ir leidžia mums atsikvėpti“. Dar viena į parlamentą patekti norinti partijos narė Paule Veyre de Soras bandė įrodyti nesanti rasistė, nes lankosi „pas žydą akių gydytoją“ ir „musulmoną odontologą“.

Putino gerbėjų klubas

Dar vienas neginčijamas faktas – „Nacionaliniame sambūryje“ daugiau ne rasistų, o V. Putino gerbėjų.

Vienas iš jų Pierre’as Gentillet, prorusiško Prancūzijos Puškino ratelio steigėjas, Basharo al Assado kvietimu yra vykęs į Siriją.

Netrūksta ir tokių, kurie teikė savo paslaugas V. Putinui kaip „rinkimų stebėtojai“, vykdami į pseudorinkimus Rusijoje ir Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose.

Atskiro paminėjimo vertas Fredericas Boccalerri, kuris ne tik dievina V. Putiną (2021 metais buvo Rusijos parlamento rinkimų stebėtojas), bet ir garsėja antisemitinėmis pažiūromis. XX amžiaus paskutinį dešimtmetį jam priklausė knygynas, pardavinėjęs išskirtinai antisemitinę ir Holokaustą neigiančią literatūrą. Ir būtent šis asmuo pirmajame rinkimų ture savo apylinkėje gavo 48,3 proc. balsų.

Baltos varnos

Susidūrusi su neginčijamais partijos narių rasistiniais pasisakymais, „Nacionalinio sambūrio“ vadovybė renkasi iš dviejų variantų. Jeigu komentaras ar elgesys peržengia tam tikrą liniją (pavyzdžiui, akivaizdžiai pažeidžia Prancūzijos neapykantos kalbos įstatymus), partija gali tokio kandidato neberemti. Taip nutiko Ludivine Daoudi, kuriai teko atsisveikinti su ambicijomis patekti į parlamentą, kai į dienos šviesą kažkas ištraukė nuotrauką, kurioje ji labai laiminga pasipuošusi nacistinių Vokietijos ginkluotųjų pajėgų uniformos kepure.

Jordanas Bardella

Tik daugeliu atveju partija reaguoja tik tada, kai situacija eskaluojasi į visai politinei partijai nepatogią situaciją. Paklaustas, ar tokiems susikompramitavusiems, konkrečiai rasizmo klausimu, partijoms nariams gresia kažkokios pasekmės, partijos prezidentas ir potencialus premjeras Jordanas Bardella BFMTV atsakė, kad „atsiribojant nuo tokių kandidatų jam ranka nesudrebėtų“ ir pavadino juos „baltomis varnomis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją