Šiuo susitikimu pasibaigs audringa savaitė E. Macronui. Prancūzijos prezidentas pastarosiomis dienomis susilaukė nemažai kritikos, kai ant Triumfo arkos Paryžiuje įprastai plevėsuojančią Prancūzijos trispalvę trumpam pakeitė ES vėliava, taip siekiant paminėti pusmetį truksiantį prancūzų pirmininkavimą blokui. Šalies dešiniojo sparno politikai įvardijo tai kaip įžeidimą Prancūzijos identitetui.

E. Macronas šią savaitę taip pat sulaukė itin aršios gyventojų reakcijos, kai pareiškė, kad, užuot skelbęs vakcinacijos nuo COVID-19 prievolę, jis ketina „supykdyti“ iki šiol dar nepasiskiepijusius žmones ir taip priversti juos užsiregistruoti skiepui.

Prancūzijos pirmininkavimas ES sutampa su šalies prezidento rinkimais, kurie numatomi šį balandį.

Eurokomisarų komandos lydima U. von der Leyen į Paryžių atvyko ketvirtadienį ir čia susitiks su Prancūzijos parlamento ir Senato nariais bei vyriausybės ministrais. Už ES integraciją pasisakantis E. Macronas susitikimo metu turėtų pristatyti savo šalies prioritetus pirmininkavimo Bendrijai metu.

Dar gruodį prezidentas nurodė, kad ES šiuo metu susiduria su dideliais ekonominiais, švietimo, migracijos ir kariniais iššūkiais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją