Žmonės Paryžiuje ir keliuose kituose miestuose susirinko protestuoti prieš Marine Le Pen partiją ir Prancūzijos poslinkį į dešinę. Remiantis pirminėmis prognozėmis, per pirmąjį pirmalaikių rinkimų ratą RN kartu su savo sąjungininkais kraštutiniais dešiniaisiais gavo 33–34,2 proc. balsų.

Prancūzijoje – tūkstantinės demonstracijose prieš kraštutinius dešiniuosius

Paraginti naujo kairiojo sparno aljanso, protestuotojai susirinko sostinės Respublikos aikštėje. Proteste dalyvavo ir vadovaujantys kairiųjų pažiūrų politikai. Mitingai ir protesto eitynės taip pat vyko Nante, Dižone, Lilyje ir Marselyje. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, trečiame pagal dydį Prancūzijos mieste Lione kilo demonstrantų ir policijos susirėmimai. Žiniasklaida pranešė, kad buvo pastatytos barikados, į policiją buvo mėtomi buteliai ir fejerverkai.

Prancūzijoje – tūkstantinės demonstracijose prieš kraštutinius dešiniuosius

Netrukus po balsavimo sekmadienį transliuotojų TF1 ir „France 2“ paskelbtais pirminiais rezultatais, antrąją vietą per rinkimus užėmė kairiųjų aljansas Naujasis liaudies frontas, gavęs 28,1-29,1 proc. balsų. Prezidento Emmanuelio Macrono centristų aljansas „Ensemble“ („Kartu“), vadovaujamas jo Renesanso partijos, atsidūrė trečioje vietoje, surinkęs 20,7–22 proc. balsų.

Kiek vietų blokai gaus Nacionalinėje Asamblėjoje, paaiškės tik po antrojo rinkimų rato liepos 7 dieną.

Kremlius: Rusija „labai įdėmiai“ stebi rinkimus Prancūzijoje

Kremlius „labai įdėmiai“ stebi rinkimų rezultatus Prancūzijoje, pirmadienį sakė atstovas spaudai, kai paaiškėjo, kad Prancūzijos kraštutinė dešinė savaitgalį laimėjo pirmąjį parlamento rinkimų ratą.

„Mums daugiau ar mažiau aišku, kam prancūzų rinkėjai teikia pirmenybę“, – sakė atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)