Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose matyti liepsnos, kylančios iš, regis, pastolių uždangos pastato viršuje.

Kaip skelbia „Sky News“, šimtmečių senumo katedra šio metu yra renovuojama.

Katedra buvo evakuota, o aplinkinė teritorija aptverta, įvykio vietoje dirba pagalbos tarnybos.

Ruano katedra, viena garsiausių Prancūzijoje, yra plačiai žinoma, nes XIX a. ją daug kartų nutapė Prancūzijos impresionistas Claude’as Monet.

Pareigūnai teigia, kad gaisras kilo toje dalyje, kur vyko statybos darbai. Pasak miesto mero, tiksli gaisro priežastis kol kas nežinoma.

Vaizduose, kuriuos parodė BFM televizija, buvo matyti, kaip virš katedros bokšto smailės kyla tamsūs dūmai, o gatvėse žmonės su siaubu žiūri į viršų.

Pranešama, kad įvykio vietoje yra 33 ugniagesių automobiliai, dirba 63 ugniagesiai.

Pranešimų apie aukas nėra, o gaisro padarytos žalos dydis kol kas neaiškus.

151 metro aukščio bokšto smailė, pagaminta iš ketaus, yra viena aukščiausių Europoje ir aukščiausia Prancūzijoje.

Katedra buvo pastatyta XII a. ir yra vienas iš labiausiai lankomų objektų Ruane. Būtent joje tradiciškai būdavo karūnuojami Normandijos kunigaikščiai. Katedros viduje yra mauzoliejus, kuriame saugoma Anglijos karaliaus (valdė nuo 1189-ųjų iki pat mirties 1199 m.) Ričardo I, dar žinomo kaip Ričardas Liūtaširdis, širdis.

Ruano katedra 2020 metais

Pradėti restauravimo darbai yra maždaug 1,33 mln. eurų vertės projekto dalis, skelbia Prancūzijos laikraštis „Le Monde“. Ruano katedrą jau keletą savaičių juosia pastoliai ir baltos spalvos uždanga.

Gaisras, kilęs Prancūzijos Ruano katedros bokšte, užgesintas

Gaisras Prancūzijos Ruano miesto katedros didžiajame bokšte jau užgesintas, ketvirtadienį vakare pranešė ugniagesiai.

Darbininkai gaisrą aptiko vykdydami statybos darbus ir sukėlė aliarmą. Liepsnos buvo įsiplieskusios 120 metrų aukštyje.

Dešimtys ugniagesių atvyko daugybe gaisrinių automobilių ir kopė į bokštą milžiniškomis kopėčiomis. Juodas dūmų debesis buvo matomas iš tolo.

Katedra buvo evakuota, o aplinkinė teritorija aptverta.

Ruano meras Nicolas Mayeris-Rossignolis sakė, kad gaisro priežastis kol kas nežinoma. Pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta.

„Delfi“ primena, kad 2019 metais gaisras nusiaubė Paryžiuje esančią Dievo Motinos katedrą (Notre Dame). Ją jau šių metų gruodį ketinama atverti lankytojams. Kovo pabaigoje Paryžiaus Dievo Motinos katedros rekonstrukcijos darbų vadovas Philippe’as Jostas Prancūzijos Senato komitetui pranešė, kad katedra bus atidaryta 2024 metų gruodžio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)