Tikriausiai taip stengiamasi nuslėpti informaciją apie galimas V. Putino ligas.

Remiantis žurnalo duomenimis, V. Putino išmatos buvo pargabentos į Rusiją, pavyzdžiui, 2019 m. spalio mėnesį, kai jis lankėsi Saudo Arabijoje, skelbia theins.ru.

„Iš netiesioginių šaltinių Vidurio Rytuose sužinojome, kad ši delikati misija buvo atlikta prižiūrint FSO“, – rašo „Paris Match“. Pareigūnas turėjo V. Putino išmatas sudėti į būtent šiam tikslui skirtus maišelius, kad neliktų pėdsakų, ir pargabenti į Rusiją specialiame lagamine.

2017 m., kai Rusijos lyderis lankėsi Prancūzijoje, jo išmatos taip pat buvo surinktos. Savo ruožtu, FSO privalo pasirūpinti, kad apie tokias operacijas žinantys ambasados darbuotojai niekam neatskleistų šios informacijos.

Balandžio mėnesį „Projekt“ paskelbė tyrimą apie V. Putino sveikatą. Paaiškėjo, kad jis reguliariai maudosi vonioje su elnių ragų milteliais ir turi asmeninę medikų komandą, lydinčią visose kelionėse. Dažniausi V. Putino palydovai: otorinolaringologai Aleksejus Ščeglovas ir Igoris Jesakovas bei chirurgas Jevgenijus Selivanovas.

Per ketverius metus A. Ščeglovas į Sočį skrido 59 kartus ir su V. Putinu praleido 282 dienas. J. Selivanovas skrido 35 kartus ir su Rusijos prezidentu praleido 166 dienas. Jis specializuojasi onkologijos srityje ir apgynė disertaciją „Pagyvenusiųjų ir senų pacientų skydliaukės vėžio diagnozės ir chirurginio gydymo ypatumai“.

Vasario mėnesį „Baza“ rašė, kad dėl „sustiprintų saugumo priemonių“ Rusijos prezidentui artimi asmenys keletą kartų per savaitę turi duoti išmatų mėginius.

Anot „Baza“, dėl karantino apribojimų, nemažai darbuotojų yra priversti beveik visus metus gyventi karantino sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)