Anot policijos, sprogimo metu nukentėjo du žmonės, jie nugabenti į ligoninę.

NTV tvirtina, kad visureigis „Toyota“ sprogo apie 6.30 val. vietos laiku, kai vyras ir moteris įsėdo į automobilį. Vyras (vairuotojas) buvo sunkiai sužeistas. Sprendžiant iš nuotraukų, kurias paskelbė NTV ir „Telegram“ kanalai, sprogimas įvyko gyvenamojo namo kieme.

Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad pradėjo baudžiamąją bylą dėl sprogimo.

Paskelbtose nuotraukose matyti gyvenamojo namo kieme stovintis susprogdintas sidabrinis visureigis, kurio langai, durelės ir priekinė dalis suniokoti sprogimo.

Ne viena versija

Kaip skelbia „Telegram“ kanalas „Astra“, sprogęs automobilis priklauso Pamaskvėje esančio Rusijos Federacijos (RF) ginkluotųjų pajėgų palydovinio ryšio centro vadovo pavaduotojui.

„Telegram“ kanalas „Baza“ rašo, kad sprogusiame automobilyje buvo GRU karininkas. „Kommersant“ taip pat praneša, kad nukentėjusysis yra Gynybos ministerijos karininkas, tarnavęs GRU ir savo padalinyje buvęs atsakingas už ryšius.

Valtybinė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo teisėsaugos šaltinį, kuris teigė, kad viena iš sprogimo versijų – „su profesija susijęs pasikėsinimas nužudyti“.

Nuo 2022 metų vasario mėnesio, kai Maskva užpuolė Ukrainą, keletas Rusijos kariškių ir prokremliškų visuomenės veikėjų tapo automobilių sprogdintojų taikiniais.

Naujienų agentūra TASS, cituodama vieną teisėsaugos atstovą, pranešė, kad per sprogimą buvo sužeistas Andrejus Torgašovas, kurį ji įvardijo kaip „kariškį ir specialiosios karinės operacijos“ Ukrainoje dalyvį, ir jo žmona.

Pranešama, kad A. Torgašovui buvo nuplėšta pėda, o jo žmona nukentėjo nuo skeveldrų.

„Preliminariai nustatyta, kad automobilių stovėjimo aikštelėje sostinės šiaurėje sprogo nenustatytas objektas, kuris buvo padėtas automobilyje“, – sakoma Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovės spaudai Irinos Volk pranešime „Telegrame“.

„Dėl to buvo sužeisti du žmonės. Nukentėjusieji greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežti į medicinos įstaigą“, – pridūrė ji.

TASS teigimu, tyrėjai svarsto versiją, kad į A. Torgašovą buvo pasikėsinta dėl „tarnybinės veiklos“ Rusijos kariuomenėje. Tačiau konkrečios jo pareigos nenurodomos.

BBC rusų tarnyba rašo, kad „Telegram“ kanalui „360.ru“ tariamai pavyko susisiekti su A. Torgašovo žmona, kuri esą pareiškė, kad jos vyrui „viskas gerai“, o skelbiama informacija yra „netikra“.

Rusijos valdžios finansuojamas kanalas „Russia Today“ paskelbė, esą A. Torgašovas, Rusijos ginkluotųjų pajėgų palydovinio ryšio centro vadovo pavaduotojas, pats paneigė pranešimus, kad sprogo jo automobilis. Apie įvykį jis esą sužinojo būdamas darbe ir su minėtu automobiliu neturi nieko bendro, gyvena visai kitame rajone.

„Telegram“ kanalas „Baza“ dabar jau skelbia, kad susprogdintame automobilyje buvo vyras tokiu pačiu vardu ir pavarde, kuris taip pat yra kariškis.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)