Kai kuriose valstijos dalyse žmonės braidė po juosmenį siekiantį vandenį, kuris iš dalies apsėmė automobilius ir kelius.

Pareigūnai teigė, kad šią savaitę dėl liūčių valstijoje žuvo mažiausiai 28 žmonės, o Indijos ir kaimyninio Pakistano meteorologai perspėjo, kad pakrantę gali užklupti dar daugiau liūčių ir stiprių vėjų.

„Pastarąsias dvi dienas nėra elektros, – sakė Prabhu Ramas Soni, gyvenantis Gudžarato pakrantės mieste Džamnagare. – Turiu aštuonių mėnesių dukrą ir astma sergančią mamą, kuri yra prijungta prie deguonies aparato.“

Potvynis Indijoje

Nuo sekmadienio iš netoli pakrantės esančių miestų buvo evakuota daugiau kaip 18 tūkst. žmonių, pranešė nelaimių valdymo institucijos. Kariuomenė taip pat dalyvavo teikiant pagalbą valstijoje, kurią praėjusiais metais nusiaubė ciklonas „Bipardžojus“, sugadinęs infrastruktūrą ir privertęs evakuoti daugiau kaip 180 tūkst. žmonių.

Smarkios liūtys taip pat užklupo Džamnagarą, kuriame įsikūręs didžiausias pasaulyje naftos perdirbimo kompleksas, priklausantis „Reliance“, „Reuters“ sakė apygardos kolekcininkas B. K. Pandya.

Netoliese esančiame Vadinare veikia kita naftos perdirbimo gamykla „Nayara Energy“, kurią remia Rusijos grupės, įskaitant didžiausią naftos gamintoją „Rosneft“.

Potvynis Indijoje

„Jos veikia“, – sakė B. K. Pandya, paklaustas, ar lietus neturėjo įtakos naftos perdirbimo gamyklų darbui, ir pridūrė, kad valdžios institucijos daugiausia dėmesio skiria gelbėjimo darbams rajone.

Indijos meteorologijos departamentas pranešė, kad penktadienį prie Gudžarato krantų kilusi stichija turėtų sustiprėti iki cikloninės audros, tačiau prognozuojama, kad per ateinančias dvi dienas ji nutols nuo Indijos pakrantės.

Pakistane meteorologijos departamentas įspėjo žvejus iki šeštadienio neišplaukti į jūrą. Penktadienį prognozuojamos itin smarkios liūtys Gudžarato Bharucho, Kutčo ir Saurashtros rajonuose.

Lietus taip pat sukėlė staigius potvynius kaimyniniame Pakistano uostamiestyje Karačyje, dėl kurių nutrūko elektros energijos tiekimas, pranešė žiniasklaida.

Pakistano valdžios institucijos taip pat įspėjo apie staigius potvynius dviejuose pietinės Sindo provincijos rajonuose, kurie vis dar atsigauna po didžiulių 2022 metais kilusių potvynių, užliejusių dideles šalies teritorijas ir pakenkusių ekonomikai.