„Policija reagavo ginkluota jėga prieš nusikaltėlį, turėjusį šautuvą ir iššovusį kelis šūvius“, – sakė ministras Joachimas Herrmannas ir pridūrė, kad užpuolikas mirė nuo sužeidimų.

Anksčiau pranešta, kad Vokietijos miesto Miuncheno policija paskelbė apie plataus masto operaciją miesto centre, surengtą po to, kai ketvirtadienio rytą buvo paleisti šūviai į įtartiną asmenį.

„Policininkai paleido ugnį į įtartiną asmenį netoli „Karolinenplatz“ aikštės. Asmuo buvo sužeistas. Didžiulė teritorija aplinkui vietą, kur vyksta operacija, šiuo metu užtverta“, – pranešė Miuncheno policija socialiniuose tinkluose.

Netoli „Karolinenplatz“ aikštės yra įsikūręs Izraelio generalinis konsulatas, o visiškai greta yra su nacių era supažindinantis muziejus „NS-Dokumentationszentrum“. Kol kas neaišku, ar šios aplinkybės turi kokios nors reikšmės, skelbia DW.

Miunchene – didelė policijos operacija

„Šiuo metu neturime jokios informacijos apie kitus įtartinus asmenis, susijusius su šia operacija. Įvykio vietoje patruliuoja daug pareigūnų; vykdomas tyrimas. Daugiau informacijos bus pateikta vėliau“, – nurodė policija.

Praėjus maždaug valandai po pirmojo pranešimo policija patikslino, kad pareigūnai pamatė asmenį, kuris nešiojosi šaunamąjį ginklą. „Pareigūnai panaudojo tarnybinius ginklus“, – sakoma pranešime.

Kaip skelbia „The Times of Israel“, Izraelio užsienio reikalų ministerija anksčiau pranešė, kad įtariamasis pradėjo šaudyti netoli konsulato.

Miunchene – didelė policijos operacija

Žiniasklaida pranešė, kad incidentas įvyko minint palestiniečių surengtų Izraelio sportininkų žudynių per 1972 m. Miuncheno olimpines žaidynes metines. Danguje virš teritorijos skraidė policijos sraigtasparnis, gatvėse gaudė policijos sirenos. Dienraštis „Bild“ paskelbė nuotraukas, kuriose matyti ginkluoti, su šalmais ir neperšaunamomis liemenėmis policininkai miesto centre. Policija paprašė visuomenės, kad vengtų šio rajono ir netrukdytų policijos pareigūnams dirbti.

Izraelio užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad po šūvių prie Izraelio generalinio konsulato Miunchene nenukentėjo nė vienas jos darbuotojas. Užsienio reikalų ministerija pranešė dpa, kad konsulate vyko atminimo ceremonija, skirta prisiminti teroro išpuolio per 1972 m. olimpines žaidynes aukas, kai palestiniečiai nužudė 11 Izraelio sportininkų.

Vokietijos policija ketvirtadienį pareiškė mananti, kad vyras, kuris paleido ugnį netoli Izraelio konsulato Miunchene, planavo „teroristinę ataką“.

„Manoma, kad tai yra teroristinė ataka, susijusi su Izraelio valstybės generaliniu konsulatu“, – bendrame pareiškime nurodė Bavarijos žemės policija ir prokurorai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)