„Tai ženklas, kad žmonės jaučia šios netekties mastą, šio asmens svorį, – sekmadienį sakė 29-erių inžinierius Aleksandras, komentuodamas žmonių minias. – Jie jaučia, ką šis asmuo padarė šaliai“.

Prie Navalno kapo – eilės žmonių

70-metė Irina sekmadienį jau antrą kartą aplankė A. Navalno kapą – „tiesiog, kad būčiau su savo draugais“. „Galima sakyti, kad šie žmonės yra mano šeima“, – teigė ji.

52-ejų Vadimas sakė jaučiąs „liūdesį ir kartėlį“ dėl opozicionieriaus mirties ir ragino visus elgtis taip, „kaip norėtų Aleksejus – kad žmonės mūsų šalyje ir visame pasaulyje galėtų gyventi laimingiau".

Prie Navalno kapo – eilės žmonių

29 metų IT darbuotojas Romanas kalbėjo: „Liūdna. Ir akivaizdu, kad viskas (...), ką jis padarė, palaidota čia. Štai ir viskas“.

Sekmadienį kapinėse vėl buvo policijos pareigūnų, tačiau ne tiek daug, kiek praėjusiomis dienomis. Žmonių eilė prie kapinių vartų driekėsi apie pusę kilometro. Žmonės prie kapo ėjo nešini raudonomis, baltomis ir geltonomis rožėmis bei gvazdikais. Sekmadienio popietę gėlių kalnas siekė maždaug du metrus, stačiatikių kryžiaus beveik nebuvo matyti.

Prie Navalno kapo – eilės žmonių


Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)