Pranešama, kad visi šie radiniai aptikti tame pačiame regione, kur prieš kurį laiką nugaišo 800 delfinų. Kodėl delfinai nugaišo, vis dar tiriama.

Peru valdžia pripažįsta, jog tokie radiniai verčia sunerimti.

Preliminariais duomenimis, kol kas nėra įrodymų, jog pelikanai nugaišo jūroje, greičiausiai taip nutiko ant kranto, kur jie ir rasti. Mirties priežastims nustatyti prireiks nuodugnių tyrimų.

Peru jūrų instituto atstovai teigia, jog pakrantėje iš viso buvo rasti 538 nugaišę pelikanai ir 54 laukinės žąsys – vienų palaikai buvo praktiškai suirę, kiti atrodė nugaišę visai neseniai.

Vietos žiniasklaida skelbia, jog iš viso Piuros ir Lambajekės regionuose aptikta 1 tūkst. 200 negyvų pelikanų.

Laikotarpiu nuo 2012 metų sausio iki balandžio Lambajekės pakrantėje rasta 800 nugaišusių delfinų.

Peru gamtinių išteklių vystymo ministro pavaduotojas Gabrielis Quijandria Acosta teigia, jog delfinus galėjo pražudyti paslaptingas virusas. Esą panašių įvykių anksčiau pasitaikė ne tik Peru, bet ir Meksikoje bei JAV.

Delfinų specialistai mano, jog delfinai pasigavo virusą, priklausantį tai pačiai grupei kaip ir žmones puolantis raudonukės virusas, teigia Peru veikiančios nevyriausybinės organizacijos „Mundo Azul“ atstovas Stefanas Austermuehle.

„Žinome, jog kitais atvejais JAV toks virusas pražudė iki 50 proc. visos populiacijos. Taip pat žinome, jog anksčiau nugaišusių gyvūnų ir paukščių organizmuose buvo aptikta daug teršalų, dėl kurių susilpnėja imunitetas“, - teigia specialistas.

Nugaišusių delfinų skrodimo rezultatų laukiama už kelių dienų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)