Ši žinia pasirodė tuo metu, kai Taivane vis dar juntamas taifūno „Gaemi“ poveikis.

„(Jie) įkrito į jūrą ir plūduriavo (dėvėdami gelbėjimosi liemenes)“, – trumpojoje spaudos konferencijoje pareiškė Hsiao Huan-changas ir pridūrė, kad gelbėtojai susisiekė su netoliese buvusiu taivaniečių krovininiu laivu, jog šis jiems padėtų.

Priešgaisrinės tarnybos vadovas tiksliai nenurodė, kada nuskendo su Tanzanijos vėliava plaukiojantis laivas, tačiau pažymėjo, kad gelbėjimo laivas atvyko 8.35 val. (vietos, 3.35 val. Lietuvos laiku).

„(Kai atplaukė Taivano laivas), matomumas įvykio vietoje buvo labai prastas, o vėjai buvo pernelyg stiprūs, – sakė jis. – Kai leis oro sąlygos, nedelsdami į pagalbą išsiųsime laivus arba sraigtasparnius, tačiau šiuo metu tai neįmanoma.“

Kitas tarnybos pareigūnas po spaudos konferencijos naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad jūreiviai dingo.

Apie nuskendusį laivą pranešta po to, kai taifūnas „Gaemi“ trečiadienio vakarą pasiekė Taivaną. Pareigūnai teigė, kad tai stipriausias Taivanui smogęs taifūnas per aštuonerius metus. „Gaemi“ čia nusinešė mažiausiai dviejų žmonių gyvybes.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją