Pasak ’ABC España“, šalies buvimas rytiniame NATO flange auga eksponentiškai. Ispanijos kontingento dislokavimas prasidėjo sausio mėnesį, dabar Slovakijos bazėje yra iki 784 karių.

Kariams talkins apie 300 kariuomenės įrangos vienetų. Kalbama apie „Centauro“ ir „Vamtac“ žvalgybos ir kovines transporto priemones su įvairiomis ginklų sistemomis, haubicas, „Mistral“ raketų šaudymo padėtis, kovos su dronais ginklus ir kita įranga.

Be to, misijoje bus atakos sraigtasparnių vienetas, kurį sudarys trys sraigtasparniai „Tigre“ ir du NH-90 sraigtasparniai. Dislokavimui vadovauja pulkininkas Andrés González Alvarado, 29-ojo Isabel La Católica pulko vadas. Žurnalistai pažymi, kad dabar tai yra didžiausias tarptautinis ginkluotųjų pajėgų dislokavimas.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, NATO viršūnių susitikime Lietuvoje Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas įsipareigojo pasiųsti į Slovakiją karinį kontingentą.

2023 metų pabaigoje ABC rašė, kad misiją sudarys 600 ispanų karių, „Leopard“ tankų ir sraigtasparnių. Jos tikslas – dėl karo Ukrainoje sustiprinti NATO buvimą rytiniame flange.