39 metų įtariamasis pribėgo prie ministrės pirmininkės ir, nepaisydamas apsaugos, sugebėjo smogti jai į petį. Ministrė pirmininkė buvo nuvežta į ligoninę su lengvu sužalojimu.

Vėliau 46 metų M. Frederiksen buvo atlikta medicininė apžiūra ir diagnozuotas „dešiniojo peties sumušimas ir nedidelis kaklo slankstelių sužalojimas“, tuo metu pranešė jos biuras.

Įtariamasis nepripažįsta savo kaltės ir teigia, kad savo veiksmų neprisimena. Prokuratūra nustatė, kad jis veikė apsvaigęs nuo narkotikų ir alkoholio. Jam gresia iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė ir deportacija.

Prokurorė Line Steffensen anksčiau žiniasklaidai sakė, kad nuo tada, kai prieš penkerius metus persikėlė gyventi į Daniją, įtariamasis ne kartą buvo sulaikytas už vagystes iš parduotuvių.

Išpuolis prieš Danijos premjerę buvo įvykdytas praėjus trims savaitėms po to, kai šaulys atidengė ugnį į Slovakijos prezidentą Robertą Fico, ir likus mėnesiui iki pasikėsinimo nužudyti buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą per mitingą Pensilvanijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją