Dvidešimtmetė Patrizia Cormos, jos draugė, 23 metų Bianca Doros, ir jos vaikinas, 25 metų Cristianas Molnaras nusprendė pasivaikščioti palei Natisone upę netoliese Udinės šiauriniame Frulio regione, kai staiga po kelias dienas trukusių smarkių liūčių pavojingai pakilo upės lygis, rašo AP.

Paskutinį kartą gyvi jaunuoliai užfiksuoti stovintys iki pusės siautėjančios upės vandenyje ant nedidelės salelės, į kurią prieš potvynį buvo nuėję. Nufilmuotas jautrus trijų jaunų žmonių, nebegalinčių pasiekti kranto, apsikabinimas.

„Mes jiems numetėme virvę, bet juos mums tiesiai prieš akis prarijo potvynio srovė. Matėme, kaip jie pranyksta“, – pasakojo Udinės ugniagesių vadas Giorgio Basile.

Sekmadienį maždaug už kilometro nuo tos vietos, kur jaunuoliai matyti paskutinį kartą, rasti du kūnai, spėjama, kad tai P. Cormos ir B. Doros. Pastaroji, gyvenanti Rumunijoje, buvo atvykusi aplankyti savo šeimos. Vis dar vyksta C. Molnaro, taip pat gyvenančio Rumunijoje, paieškos. Pradėtas tragedijos tyrimas.

Viena iš merginų penktadienį apie pietus paskambino policijai, netrukus įvykio vietoje pasirodė ugniagesiai. Gelbėtojai paliepė jaunuoliams laikytis išvien, jiems buvo mesta virvė, bet visus tris netrukus nusinešė pražūtinga srovė.

Ugniagesiai ir kitų gelbėjimo tarnybų pareigūnai, pasitelkę dronus, laivus ir narus, nuo penktadienio aktyviai ieškojo jaunuolių pėdsakų. Po kurio laiko rasta vienos iš merginų rankinė, joje buvo telefonas, iš kurio skambinta pagalbos numeriu.

„Šiuo atveju svarbiausias veiksnys buvo net ne liūtys, o upės galia. Upės srovė labai stipri. Joje daug tarpeklių, grįžtančiųjų srovių. Net ir ekspertams įminti šios upės paslaptis užduotis ne iš lengvųjų“, – paaiškino G. Basile.

P. Cormos studijavo Udinės vaizduojamųjų menų akademijoje. Po egzamino penktadienį mergina nusprendė susitikti su draugais. Trijulė nuvažiavo į Premariacco paplūdimį netoliese Udinės ir nusprendė pasivaikščioti prie upės. B. Doros, kuri Bukarešte studijavo ekonomiką, buvo atvykusi aplankyti tėvų. Jos vaikinas, taip pat gyvenantis Rumunijoje, pas mylimąją atvyko iš Austrijos.

Sekmadienį aukų artimieji jokio pranešimo dar nebuvo paviešinę, bet „Corriere della Sera“ cituoja P. Cormos motiną, kuri su žurnalistais kalbėjo dar prieš surandant jos dukros kūną: „Sakiau jai niekur neiti, nes buvo labai pavargusi po egzamino. Bet ji primygtinai prašė, sakė, kad tik pasivaikščios ir pasifotografuos. Prašė nepykti ir ją išleisti.“

Kaimyninio Premariacco miestelio merė Michele De Sabata visos bendruomenės vardu išreiškė užuojautą: „Jie atsidūrė neprognozuojamoje situacijoje. Mūsų miestelio gyventojai žino, kokia klastinga upė, kaip greitai pasikeičia sąlygos. Trys jaunuoliai atvyko šviečiant saulei. Negalėjo žinoti, kas jų laukia. Viskas apsivertė per kelias minutes.“

Smarkūs potvyniai pastarosiomis savaitėmis kaip reikiant sutrikdė dalies šiaurinės Italijos gyvenimą. Neramūs orai prognozuojami ir toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)