Apie tai „Facebook“ paskyroje pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ vadovas, liaudies deputatas Dmitrijus Tymčukas, skelbia unian.net.

D. Tymčukas teigia, kad tokią taktiką prorusiški separatistai taiko Bachmuto kelyje.

„Pervomaiskojės-Alčevsko kryptimi priešas sutelkė pajėgas zonoje palei Bachmuto kelią. Rusijos teroristinių pajėgų daliniai šiame rajone aktyviai naudoja minosvaidžius, šaunamuosius ginklus, kartais Ukrainos kariuomenės pozicijos apšaudomos artilerijos“, – pridūrė D. Tymčukas.

„Informacinio pasipriešinimo“ duomenimis, buvo užfiksuotas vadinamosios „mechanizuotos brigados“ „Prizrak“ likusių separatistų judėjimas iš Debalcevės rajono į Stachanovą ir Pervomaiskoję.

„Po mūšių Debalcevėje šiandien „brigada“ tėra ne daugiau kaip sustiprintas batalionas. Didelė dalis „brigados“ karinės technikos sunaikinta teritorijoje nuo Troickojės iki Černuchynės“, – praneša D. Tymčukas.

Tuo pat metu separatistų artilerijos grupė, anksčiau apšaudžiusi Debalcevę, šiuo metu „persiorientavo“ Triochizbenkos, Krymskojės ir Novotoškivksės kryptimi.

Nors prieš dvi savaites Minske ir buvo pasirašytas susitarimas dėl taikos, Ukrainos valstybinės pajėgos ir Rusijos remiami separatistai tebekovoja.

Ukrainos kariai jau anksčiau pranešė, kad atitraukti sunkiosios ginkluotės nepavyksta, nes sukilėliai toliau vykdo apšaudymus, pergrupuoja savo padalinius.

O Donecko lyderiai tikina, kad ginkluotės atitraukimas jau pradėtas. Tarptautinė stebėtojų misija Ukrainoje kol kas nei vienos, nei kitos pusės žodžių negali patvirtinti.

„Kol kas negalime patvirtinti, ar sunkioji ginkluotė atitraukta, kadangi tokios informacijos neturime. Paliaubų nesilaikoma strateginėse vietose, tai yra, Donecke, Debalcevėje, Mariupolyje“, – komentavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (424)