Manoma, kad operaciją "Blizkrieg" pradėjo programišių aktyvistų grupuotė "Anonymous". Jie internete ragino žmones rasti nacių tinklalapius, rinkti informaciją ir rengti internetinius išpuolius. Grupuotė "Anonymous" labiausiai žinoma dėl išpuolių prieš bendroves "Mastercard", "Visa" ir "Paypal". Išpuoliai buvo surengti 2010 m. kaip atsakas į bendrovių sprendimą nebeteikti paslaugų "Wikileaks" tinklalapiui.

Tinklalapyje "nazi-leaks.net" skelbiamas sąrašas žmonių, kurie neva finansuoja Vokietijos nacionalinę demokratų partiją (NDP). Taip pat skelbiami NDP elektroninio pašto adresai, kraštutiniams dešiniesiems priklausančių parduotuvių klientų sąrašai ir vieno savaitraščio kontaktinė informacija.

Pranešama, kad NDP ketina prieš tinklalapį imtis teisinių veiksmų. Tinklalapyje skelbiamų duomenų autentiškumas nepatvirtintas.

Dalis prieš dešiniuosius ekstremistus kovojančių žmonių kritikuoja "nazi-leaks.net" ir teigia, kad duomenų viešinimas pažeidžia žmonių privatumą.

Prieš nacius kovojančio interneto forumo "netz-gegen-nazis.de" atstovė sakė, kad programišių tikslai geri, bet veikimo būdas netikęs. Pasak jos, jau buvo paviešinti duomenys žmonių, kurie tikrai nėra dešinieji ekstremistai. Dalis iš jų yra žmonės, su kuriais buvo susisiekę dešiniųjų leidiniai, nes norėjo gauti interviu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją