Anot portalo, prabangiuose V. Pšonkos apartamentuose aktyvistai rado dokumentus, kurie liudija, jog prezidentas Viktoras Janukovyčius neramumų Kijeve metu gavo generalinio prokuroro raštišką prašymą įvesti nepaprastąją padėtį. O kartu – ir kariuomenę į Kijevą.

Paviešintų dokumentų duomenimis, tokį reikalavimą V. Pšonka grindė tvarkos pažeidimais bei pavojumi „ukrainiečių gyvybėms ir konstitucinei santvarkai“.

V. Pšonka esą reikalavo nepaprastąją padėtį įvesti „ne ilgesniam kaip 30 dienų“ laikotarpiui.

DELFI primena, jog aktyvistai jau apsilankė buvusio generalinio prokuroro viloje. Į tuščias V. Pšonkos valdas ukrainiečiai nukeliavo lydimi žurnalistų. Didžiulė vila prie ežero, vartai su prokuroro inicialais, apie 2 hektarai žemės, besaikė prabanga ir ne mažiau besaikė beskonybė. Ko daugiau – prabangos ar beskonybės – nuspręsti sunku.

V. Pšonkos namuose apstu jo paties portretų. Yra ir dydybės maniją primenančių kūrinių: čia V. Pšonka pavaizduotas su romėniškais šarvais, tarsi imperatorius, čia tarsi Napoleonas. Portretas su Viktoru Janukovyčiumi, portretas su žmona, portretas įkomponuotas į gaublį ir netgi portretas ant rankšluosčio – regis, meilės sau generalinis prokuroras nestokojo.

Pasižvalgyti po V. Pšonkos valdas galite šiame vaizdo siužete ir nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)