„Žuvo šeši Al Aftalų šeimos nariai, tarp jų penkerių metų mergaitė ir trejų metų berniukas“, - sakė gelbėjimo tarnybų atstovas spaudai Ashrafas al-Qudra.

Po šio antskrydžio per Izraelio karinę operaciją ketvirtadienį žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 18-os.

Trečiadienį žuvo trys Izraelio kariškiai

Trečiadienį per mūšius Gazos ruože žuvo trys Izraelio kariškiai. Tai pranešė Izraelio armijos spaudos tarnyba.

Iš viso nuo liepos 8-osios, kai prasidėjo karinė operacija "Gynybos linija", žuvo 32 Izraelio kareiviai ir karininkai. Vienas eilinis laikomas dingusiu be žinios. Dar daugiau kaip 180 kariškių sužeista.

Apšaudant raketomis Izraelio teritoriją iš Gazos ruožo per 16 operacijos dienų žuvo du izraeliečiai ir vienas Tailando pilietis, apie 300 žmonių buvo sužeista, praneša Izraelio televizija.

Palestiniečių medikai informuoja, kad nuo operacijos "Gynybos linija" pradžios iš viso žuvo daugiau kaip 680 Gazos ruožo gyventojų, o sužeista per 4 tūkstančius. Tarp žuvusiųjų - daugiau kaip 120 vaikų ir 70 moterų.

Izraelio žiniasklaida praneša, kad per šešias pastarąsias dienas Gazos ruože nukauta daugiau kaip 200 ginkluotų radikalų.

J. Kerry: esama „tam tikros pažangos“

JAV diplomatijos vadovas Johnas Kerry pareiškė, kad tarptautinės bendrijos pastangos nutraukti 17-ą dieną besitęsiantį kraujo liejimą Gazos Ruože leido pasiekti tam tikros pažangos mėginant nutraukti konfliktą, kuris jau nusinešė 718 palestiniečių gyvybes ir privertė oro bendroves atšaukti skrydžius į Izraelį būgštaujant dėl raketų atakų.

Pasaulio lyderiams tęsiant intensyvias diplomatines pastangas įtikinti konflikto šalis nutraukti ugnį, ketvirtadienį per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože žuvo 21 žmogus, tarp jų šeši vienos šeimos nariai, įskaitant penkerių metų mergaitę ir trejų metų berniuką. Dar du žmonės mirė nuo anksčiau patirtų sužeidimų.

Palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“ atmetė galimybę skelbti paliaubas, kol nenutraukta Izraelio aštuonerius metus vykdoma Gazos Ruožo blokada.

„Nesutiksime sau jokia iniciatyva, nepanaikinančia mūsų žmonių blokados ir negerbiančia jų praradimų“, - sakė „Hamas“ lyderis Khaledas Meshaalas.

Judėjimas sveikino didžiųjų pasaulio oro bendrovių sprendimą saugumo sumetimais sustabdyti skrydžius į Tel Avivą, teigdamas, jog tai yra „didi pergalė“.

„Izraelio oro erdvės uždarymas „Hamas“ pastangomis yra didi pasipriešinimo pergalė, vainikuojanti Izraelio žlugimą“, - sakė judėjimo atstovas spaudai Sami Abu Zuhri.

Skrydžiai į Tel Avivo Ben Guriono oro uostą buvo sustabdyti, kai antradienį netoli šio aviacijos mazgo nukrito iš „Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo paleista raketa.

Trečiadienį JAV nacionalinė aviacijos valdyba atšaukė draudimą Amerikos oro bendrovių lėktuvams skraidyti į Izraelį, bet perspėjo, kad „padėtis labai permaininga“ dėl intensyvių kautynių Gazos Ruože.

Tuo tarpu JAV valstybės sekretorius J.Kerry ir Jungtinių Tautų vadovas Ban Ki-moonas surengė derybas Jeruzalėje, teigdami, kad suvienijo savo jėgas tikėdamiesi suteikti postūmį pastangoms susitarti dėl ugnies nutraukimo.

„Neabejotinai pasistūmėjome į priekį, tačiau dar turime darbo“, - sakė J.Kerry, kuris šią savaitę jau antrą kartą susitiko su Ban Ki-moonu.

„Suvienijame savo jėgas, kad paliaubos būtų paskelbtos kiek įmanoma greičiau“, - savo ruožtu sakė JT vadovas, įspėdamas, kad negalima švaistyti laiko, nes civilių aukų skaičius sparčiai auga.

J.Kerry panašią žinią perdavė palestiniečiams, kai Vakarų Kranto Ramalos mieste susitiko su jų prezidentu Mahmudu Abbasu.

„Per pastarąsias 24 valandas padarėme tam tikrą pažangą siekiant tikslo“, - sakė valstybės sekretorius prieš išskrisdamas į Tel Avivą susitikti su Izraelio vyriausybės vadovu Benjaminu Netanyahu.

J.Kerry ir B.Netanyahu derybos truko dvi valandas, tačiau po jų jokie pareiškimai nebuvo paskelbti. Valstybės sekretorius iš karto išvyko į Kairą, o premjeras dalyvavo savo saugumo kabineto pasitarime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)