Birželio 21 d. kreipdamasis į Rusijos karius, V. Putinas pareiškė, kad Rusija planuoja toliau plėtoti savo branduolinę triadą, kaip „strateginio sulaikymo garantą“, ir palaikyti jėgų pusiausvyrą pasaulyje bei didinti karinius pajėgumus, teigia ISW ekspertai.

Kaip rašoma ataskaitoje, vizito Vietname metu, birželio 20 d. vykusioje spaudos konferencijoje jis pareiškė, kad Rusija svarsto galimybę pažeminti branduolinio ginklo panaudojimo slenkstį savo branduolinėje doktrinoje ir kad galimas Rusijos kariuomenės strateginis pralaimėjimas kovos lauke Ukrainoje reikštų karo pabaigą.

Vladimiras Putinas lankosi Vietname

„Veikiausiai V. Putinas klaidingai palaikė Rusijos pralaimėjimą Ukrainoje egzistencine grėsme Rusijos valstybei, nes minėjo „išimtinį atvejį“, kai Rusijos branduolinė doktrina leidžia naudot branduolinį ginklą“, – rašoma ISW ataskaitoje.

ISW ekspertų nuomone, šie V. Putino pasisakymai tėra ne pirmus metus trunkantis branduolinis šantažas, o branduolinė eskalacija mažai tikėtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)