Cituodamas Rusijos tyrimų komiteto vadovo Aleksandro Bastrykino pareiškimą, leidinys pažymėjo, kad Maskva „susekė“ daugiau kaip 30 000 užsienio migrantų, gavusių Rusijos pasą, bet neužsiregistravusių į karinę tarnybą Rusijoje, o 10 000 iš jų jau išsiųsta į okupuotus Ukrainos regionus. A. Bastrykinas šį žingsnį pavadino „Rusijos konstitucijos vykdymu“.

„Kam tie [migrantai] ten reikalingi? Kasa apkasus, stato įtvirtinimus. Tam reikia geros darbo jėgos. Dabar jie papildo mūsų užnugario dalinius“, – sakė Rusijos tyrimų komiteto vadovas.

Medžiagoje pažymima, kad rusai jau pastatė šimtus kilometrų „drakono dantų“ ir kitokio tipo įtvirtinimų Ukrainos Zaporižios, Donecko, Luhansko ir Chersono sričių dalyse, kurias jie yra okupavę nuo 2022 metų.

Pranešama, kad Rusijos teisėsaugos institucijos taip pat atlieka kratas gamyklose ir įmonėse visoje Rusijoje, ieškodamos teisėtų ir neteisėtų migrantų. Žinoma, kad per kiekvieną tokį reidą migrantams įteikiami pranešimai apie šaukimą į darbą.

Pasak „Politico“, migrantų, kurie Ukrainoje kasa apkasus, taip pat ieško ir samdo įvairios privačios Rusijos bendrovės. Tačiau kai kurios iš jų užsieniečiams už darbą nemoka.

Kaip anksčiau rašė UNIAN, Rusijos vadas Vladimiras Putinas neseniai pareiškė, kad Rusijai reikia migrantų. Pasak jo, Rusijos Federacija neišsivers be užsieniečių darbo jėgos.

„Atrodo, kad V. Putinas Rusijos ksenofobiškai ultranacionalistų bendruomenei sako, kad Rusija ir toliau turėtų remtis migracija, kad išspręstų darbo jėgos trūkumo problemą, o tai tikriausiai yra signalas Rusijos ultranacionalistams tildyti raginimus vykdyti antiimigracinę politiką, ypač po kovo 22 d. įvykdyto teroro akto „Crocus“ koncertų salėje“, – pažymėjo ISW analitikai.