Reikalingas „skaidrus, tarptautinis ir skubus tyrimas to, kas dabar teigiama“, ketvirtadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, turėdamas omenyje žiniasklaidos pranešimus apie galimą ukrainiečių dalyvavimą atakoje prieš dujotiekius Baltijos jūroje.

„The Washington Post“ šią savaitę pranešė, kad JAV vyriausybė likus trims mėnesiams iki sprogimų 2022 m. rugsėjį vienos Europos šalies žvalgybos buvo informuota apie slaptą Ukrainos kariškių planą pulti dujotiekius pasitelkus narus.

„Mes nežinome, kiek šios publikacijos atitinka realybę“, – sakė D. Peskovas, kurį cituoja agentūra TASS. Tačiau esą akivaizdu, kad tai „nešvarus reikalas“, kurį reikia detaliai išsiaiškinti.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paneigė, kad jo vyriausybė susijusi su sabotažo akcijomis.

„Esu prezidentas ir duodu įsakymus. Ukraina nieko panašaus nepadarė. Aš niekada taip nepasielgčiau“, – sakė V. Zelenskis žiniasklaidai ir paprašė pateikti įrodymus, kad Ukraina prisidėjo prie dujotiekių sabotažo.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)