„Atsakydama į daugybę nedraugiškų Londono poelgių, Rusijos užsienio reikalų ministerija (...) panaikino šešių JK ambasados Maskvoje politikos skyriaus darbuotojų akreditaciją“, – pranešime nurodė tarnyba, apkaltindama juos vykdžius ardomąją veiklą ir rinkus žvalgybinius duomenis.

FSB tikino turinti „dokumentinių“ įrodymų, patvirtinančių, kad Londonas „koordinavo tarptautinės politinės ir karinės padėties eskalavimą“. Pasak saugumo tarnybos, JK užsienio reikalų ministerijos Rytų Europos ir Vidurio Azijos skyrius koordinavo veiksmus, kuriais siekiama užtikrinti, kad Rusija patirtų „strateginį pralaimėjimą“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad jos ministerija esą visiškai sutinka su FSB atliktu „šių vadinamųjų britų diplomatų veiklos vertinimu“. „JK ambasada iš esmės nepaisė Vienos konvencijos nustatytų ribų“, – aiškino ji.

Rusijos televizija „Rossija-24“ parodė šešių diplomatų nuotraukas ir juos identifikavo. Ji transliavo medžiagą, kurioje esą rodoma, kaip jie išvyksta iš šalies.

Diplomatų tapatybės oficialiai kol kas nepatvirtintos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją